Domates Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.615
    Beğenildi:
    5.142
    Ödül Puanları:
    438
    Kireçli suyun hazırlanışı: 12 su bardağı suya yumurta büyüklüğünde sönmemış kireç konur ve eritilir.5 saat bekleyen kireçli suyun kireci dibine çökünce yüzündeki su alınır.
    Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çikartıp kireçli suda 3 saat bekletelim.3 saat sonra kireçli suyun içinden çikartılan domatesler 2-3 defa normal su ile yıkanır.Tencereye su ,şeker konulur ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Koyulaşan şerbete domatesler eklenir biraz kaynadıktan sonra limon tuzu ilave edilir.Koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Koyulaşan reçel ocaktan alınır ve vanilya eklenir.Soğuyunca kavanozlara doldurulur.
    kaynak:e-lezzet.com