Domates Rendelerini Nasıl Muhafaza Ediyorsunuz?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve kuzularinannesi tarafından 17 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  1. kuzularinannesi

    kuzularinannesi A new day, A new start... Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    42.240
    Beğenildi:
    9.312
    Ödül Puanları:
    238
    Kış için hazırladığınız domates rendelerinizi nasıl muhafaza ediyosunuz bayanlar? buzlukta mı ,cam kavanozlarda mı?

    ben rendelediğim domatesleri küçük buzdolabı poşetlerine 1'er kepçe olcak şekilde dolduruyorum ;kışın da yemek hazırlıcağım zaman tencereye atıveriyorum.

    bu sene acaba cam kavanoza mı yapsam diyorum? kavanozda yapanlar nasıl hazırlıyosunuz?
     
    berilceee bunu beğendi.
  2. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  3. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Domatesleri rendeledikten sonra bir tencereye alıp tuz ilavesi ile iyice kaynatıyorsunuz.
    Kavanozlara sıcak sıcak koyup yeni kavanoz kapakları ile kapatıyorsunuz.
    Kavanozları ters çevirip üzerlerini örterek bir gece bekletiyorsunuz.
    Serin bir yerde muhafaza ediyorsunuz.
     
  4. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  5. kuzularinannesi

    kuzularinannesi A new day, A new start... Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    42.240
    Beğenildi:
    9.312
    Ödül Puanları:
    238
    teşekkürler opuyorumnanaktan
     
  6. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  7. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Rica ederim.
    Umarım işinize yarar.
     
  8. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  9. Madamiks

    Madamiks Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    7.397
    Beğenildi:
    48
    Ödül Puanları:
    153
    Domatesleri önce sıcak suya atıyorum,kabuklarını daha kolay soymak için ,
    sonra soyup normal boyutta doğruyorum,doğradıklarım süzgecin içinde süzülüyor(ekşi suyunu alıyorum)
    Daha sonra kaynatıyorum biraz tuz ekleyerek.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatyorum,ters çeviriyorum.Bir gece böyle kalıyor,serin bir yere alıyorum.Dolapta beklemesi gerekmiyor.Rondodan da geçirebilirsin,o zaman kabuklarını soymana gerek yok ama ben doğranmış tercih ediyorum.Bana göre daha lezzetl oluyor.
     
  10. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  11. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    ben buzlukta saklıyorum
     
  12. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  13. too__be

    too__be Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2008
    Mesajlar:
    967
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende kavanozda saklıyorum tadı daha çok hoşuma gidiyor
     
  14. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  15. kuzularinannesi

    kuzularinannesi A new day, A new start... Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    42.240
    Beğenildi:
    9.312
    Ödül Puanları:
    238
    teşekkürler kızlar

    kavanozda benim daha hoşuma gidiyor ama sanki küfleniceklermiş gibi geliyor korkuyorum
     
  16. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  17. Madamiks

    Madamiks Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    7.397
    Beğenildi:
    48
    Ödül Puanları:
    153
    Sıcak olursa,sıfır kapak olursa ve ters çevirip bir gece bekletirsen küflenmez,bir sene yersin.
     
  18. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : kuzularinannesi
  19. loveli

    loveli Rabbim koru yavrularımı Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    25.211
    Beğenildi:
    109
    Ödül Puanları:
    213
    ben de böyle yapıyorum melekk açtıktan sonra buzdolabında saklıyorum canım