Domates Salçası

Konusu 'Salçalar' forumundadır ve Kuzey tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Kuzey
  1. Kuzey

    Kuzey Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2007
    Mesajlar:
    2.039
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Salça yapacağınız zaman Çanakkale domatesi veya Bursa domatesi türlerini tercih edin. Çünkü bu tür domatesler etli olduğundan salça yapımına daha uygundur.

    Domatesleri yıkayıp iri iri doğrayın. Geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyuyla pişirin. İyice yumuşadıktan sonra süzgeçten geçirin.

    5 kg etli domates
    5 tatlı kaşığı tuz.

    Elde ettiğiniz domates püresini yayvan bir kaba alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin. Tuz ekleyip tekrar karıştırın ve ateşten alın. Salçayı cam kavanozlara üstten 2 parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Kapaklarını sıkıca kapatıp kaynar suda pastörize edin. (1 kiloluk kavanozları 20 dakika, yarım kiloluk kavanozları 15 dakika kaynatın.)
    Hazırlanan salça açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmezse bozulur. Bu sebeple salçayı küçük kavanozlara doldurmanızda yarar var.
     
  2. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Kuzey
  3. ASYAM30

    ASYAM30 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    126
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tskkk opuyorumnanaktan
     
  4. 3 Mart 2014
    Konu Sahibi : Kuzey
  5. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için.