Domates Soslu Kabak

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    1 porsiyon: 120 kalori



    1 adet orta boy soğan, doğranmış
    1 diş sarmısak
    2 adet orta boy kabak, dilimlenmiş
    2 adet büyük domates, küp küp doğranmış
    1 adet yeşil biber, doğranmış
    1 tatlı kaşığı taze fesleğen (ya da 1 çay kaşığı kuru fesleğen)
    2 yemek kaşığı rende parmesan
    Tuz
    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Teflon tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. Soğan ve sarmısağı atıp hafifçe yumuşayana dek çevirin.
    Domatesi doğrarken suyunu atmayın. Onuda tavaya dökün.
    Tüm sebzeleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kabaklar yumuşayana dek pişirin.
    Tabaklara paylaştırıp üzerine parmesan peyniri rendeleyin.