Domates soslu makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.624
    Beğenildi:
    5.154
    Ödül Puanları:
    438
    Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur.
    Küçük doğranmış havuç, kereviz, sarımsak konur.
    Un ilave edilip biraz karıştırılır.
    Rendelenmiş domates veya salça ile 2- 3 bardak et suyu veya su
    konup pişirilir.
    Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, karabiber ve şeker atılır.
    Makarna bol tuzlu suda haşlanır.
    Soğuk su ile yıkanır, süzülür.
    Servis tabağına alınıp üzerine hazırlanan sos, sıcak olarak dökülür ve karıştırılır.
    İstenirse üzerine kaşar rendesi serpilir.
    Not: Makarnayı haşlarken, kaynar tuzlu suya 1 çorba kaşığı sıvı yağ konursa yapışmaz ve daha parlak olur