Domatesli Acı Biber Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve SAPHIRA tarafından 4 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    4 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  1. SAPHIRA

    SAPHIRA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.723
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    38
    Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
    Biberlerin sapını kesin.
    Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
    Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
    Serin bir yerde muhafaza edin.

    hayatım boyunca acı yemeyen ben,geçen yaz tam da hamileliğimin ortasında acı düşkünü oldum :) bu turşuya hiç dayanamadım ve hep yedim.siz siz olun hamileyken acı yemeyin ya da sonuçlarına katlanın :)) (ben katlandım :KK66:)

    2 kilo ufak açık yeşil acı biber
    1 kilo domates (salçalık)
    1 su bardağı sirke
    15 diş sarımsak
    6 çorba kaşığı kaya tuzu

    acı severler için muhteşem bir lezzet.ilk kez geçen yaz yaptım çok kısa sürede tükettik.evime gelenlerede tattırınca,hiç kimse tatmakla yetinmedi ve herkese afiyet oldu.arkasından tekrar ve daha çoğunu yaptım ancak o da kısa sürede bitti.ben küçük sarı-kırmızı karışık tombiş biberlerden yaptım.isteyen süs biberde kullanabilir
     
  2. 4 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  3. SAPHIRA

    SAPHIRA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.723
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    38
  4. 4 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  5. lostsun

    lostsun Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    tarif için teşekkürler.
     
  6. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  7. maeves

    maeves Hayat Öpücüğüm Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    7.309
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    enfess görünüyoo kesnlikle bu tarifi yapıcam hayatımm ellerine sağlık...
     
  8. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  9. SAPHIRA

    SAPHIRA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.723
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    38
    yap şekerim yap,tadı hakikaten enfes oluyor :)
     
  10. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  11. nazarboncugum

    nazarboncugum naz kızım hoşgeldin...... Pro Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2009
    Mesajlar:
    10.733
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ellerine emeğine sağlık cnm ben küçük biberler yerine büyük sivri biberleri küçük küçük doğrayarak yapmayı düşünüyorum böyle başka birinde yemiştim daha önce çok lezzetliydii
    ama işte pişirerekte yapanlar oluyor yaa o konuda tereddütte kaldım...
     
  12. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  13. kristaltane

    kristaltane işte ben Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.921
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok güzeldir ama biz küçük boyuttaki sivri yeşil biberi tercih ederiz
     
  14. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  15. SAPHIRA

    SAPHIRA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.723
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    38
    nazarboncuğumcum bu pişirilmiyor tatlım,ben pişirerek hiç yapmadım,duydum ama denemedim.istediğin turşuluk biberler yapılabilir bence :)
     
  16. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  17. SAPHIRA

    SAPHIRA Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.723
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    38
    kristaltanecim ben sadece resimde görünen biberle denedim ama hangisiyle istersen onunla da gzel olur bence :)) yeterki acı olsun :))
     
  18. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : SAPHIRA
  19. UmutCan

    UmutCan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.737
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    saphira tarif için teşekkürler.dün yaptım.suyu azalırsa sade su mu eklemek gerekiyor?suya tuz yada sirke eklenmiyor mu?birde ne zaman hazır olur ne zaman yiyebilirim.hamileyim dayanamıyorum baktıkça eriyorum :)
     
Benzer Konular: Domatesli Biber
Forum Başlık Tarih
Turşular Domates Soslu Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır? 12 Eylül 2014
Turşular kırmızı biber tursusu hakkında bilgiiii 7 Ekim 2013
Turşular Acı Biber Turşusu 20 Eylül 2013
Turşular pişirilerek yapılan dometesli biber turşusu bilen varmı?????????????*** 21 Eylül 2012
Turşular kızlar acil közlenmiş biber turşusu için yardımmmmm 18 Ağustos 2012