Domatesli Patlıcan Kayığı

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    patlıcan sevenlere :)



    4 Adet patlıcan
    4 Adet domates
    125 gr dil peyniri
    1 Su bardağı ufalanmış ekmek içi
    10 Adet siyah zeytin
    4-5 Diş sarımsak
    1 Çay kaşığı kekik
    1 Çay kaşığı mercanköşk
    4-5 Dal maydanoz
    3 Çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber

    * Fırını 170 dereceye ayarlayın.
    * Peyniri zar şeklinde doğrayın.
    * Sarımsakları ince ince kıyın.
    * Domatesleri soyup, küçük dilimler halinde kesin.
    * Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük dilimleyin.
    * Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
    * Fırında 15 dakika közleyin ve ılınınca uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
    * İç kısmını çıkarıp, derin bir kaseye alın ve minik parçalara kesin.
    * Ekmek içi, peynir, domates, sarımsak, zeytin, baharatlar, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
    * Hazırladığınız bu karışımla patlıcanların içini doldurun.
    * Yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
    * Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  3. EU1

    EU1 Guest

    patlıcanı çok severim ama hiç butürünü denememiştim:)
     
  4. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  5. EU1

    EU1 Guest

    içine yeşil biberde olur mu sizce?
    üzerine kaşar dilimleri dizsek...
     
  6. 7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  7. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    olur neden olmasın
    herkes damak zevkine göre ekleme yapabilir :)