Domatesli ve Ispanaklı Calzone[italyan mutfağı]

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır,1 saat bekletilir Ispanaklar yıkanır teflon tavada dolmalık fıstıklarla yağsız olarak kavrulur, kurutulmuş domatesleri 10 dak. Sıcak suda beklettikten sonra küp küp kesilir ve ıspanaklara eklenir. Hamur merdane ile 28–30 cm çapında açılır. Üzerine fırça ile sostan sürülür. Hamurun yarısına, iç malzeme ve küp şeklinde doğranmış mozeralla peyniri konur ve katlanır önceden ısıtılmış 200 derecede 35–40 dakika pişirilir