Domuz Eti Ve Sağliğa Zararlari

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve BenCano tarafından 14 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

    14 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : BenCano
  1. BenCano

    BenCano ~HürGeneral~ Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2006
    Mesajlar:
    2.257
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148


    O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Bakara Suresi, 173)



    Domuz eti yenmesinin sağlığa zararlı pek çok yönü bulunmaktadır. Bu zararlar geçmiş dönemlerde olduğu gibi, alınan her türlü tedbire rağmen günümüzde de söz konusudur. Herşeyden evvel domuz, her ne kadar çiftliklerde, bakımlı ortamlarda yetiştirilirse yetiştirilsin, kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Gerek pislikle beslenmesi gerekse biyolojik yapısı nedeniyle domuzun bünyesi diğer hayvanlara oranla çok fazla miktarlarda antikor üretir. Yine domuzun vücudunda diğer hayvanlara ve insana oranla çok yüksek dozda büyüme hormonu üretilir. Doğal olarak bu yüksek dozdaki antikorlar ve büyüme hormonu, dolaşım yoluyla domuzun kas dokusuna da geçerek birikir. Bunun yanı sıra domuz eti çok yüksek oranlarda kolesterol ve lipid içerir. Bunların sonucunda tüm bu aşırı düzeydeki antikorlar, hormonlar, kolesterol ve lipidlerle yüklü olan domuz etinin insan sağlığı açısından önemli bir tehdit olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

    Bugün domuz etinin yoğun olarak tüketildiği ABD, Almanya gibi ülkelerin nüfuslarının önemli bir bölümünü oluşturan normalin çok ötesinde şişman kimselerin varlığı, artık alışılmış bir durum olmuştur. Domuz etine dayalı bir beslenme sonucunda, aşırı büyüme hormonuna maruz kalan insan bünyesi, önce çok fazla kilo toplamakta, sonra da vücut deformasyona -şekil bozukluklarına- uğramaktadır.

    Bunların dışında, domuz etindeki sağlığa zararlı maddelerden biri de “trişin” parazitidir. İnsan vücuduna girdiğinde doğrudan kalp kaslarına yerleşerek ölümcül tehlike oluşturan trişin parazitine domuz etinde sıklıkla rastlanmaktadır. Günümüz teknolojisiyle trişinli domuzları teknik olarak tespit etmek mümkünse de önceki asırlarda böyle bir yöntem bilinmiyordu. Bu nedenle, domuz eti yiyen herkes için trişin parazitini kapma ve ölümle karşı karşıya kalma riski vardı.

    Görüldüğü gibi tüm bu sebepler, Rabbimiz'in domuz etini yasaklanmasının hikmetlerinden bir kısmıdır. Ayrıca Rabbimiz'in bu emri, her koşulda sağlığa zararlı etkilerini sürdüren, denetimsiz üretiminde ise ölümcül bile olabilen domuz etinin yenmesine karşı tam bir korumadır.

    20. yüzyıla kadar domuz etinin insan sağlığını doğrudan tehdit eden zararları olduğundan haberdar olmak mümkün değildi. Bugünkü tıbbi cihazlarla, biyolojik testlerle somut biçimde ortaya konmuş bu zarara karşı, daha kimsenin mikrop, bakteri, trişin, hormon, antikor gibi kavramlardan haberi olmadığı 14. yüzyılda indirilen Kuran'da kesin önlem alınması da, Kuran'ın üstün ilim sahibi Rabbimiz'in vahyi olduğunu gösteren mucizelerdendir. Bugün de domuz üretiminde alınan her türlü önlem ve denetime rağmen, domuz etinin fizyolojik olarak insan vücuduna uygun bir besin türü olmadığı, insan sağlığına kesin zararı olan bir et çeşidi olduğu gerçeği değişmemiştir.
     
  2. 14 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : BenCano
  3. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Allah birşeyi haram kılmışsa mutlaka bizim için zararlıdır
    1400 sene önce Rabbim haber veriyo ama biz illa tıbbın ispatlamasını bekliyoruz
     
  4. 15 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : BenCano
  5. tripolog

    tripolog Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2006
    Mesajlar:
    272
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    katılıyorum bu bana da çok şaşırtıcı geliyor sağlıken ne varsa yazılan (alkol,domuz eti sünnet vs) hepsi şimdi tıp görmeye başladı ve insanları uyarıyor
     
  6. 15 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : BenCano
  7. BenCano

    BenCano ~HürGeneral~ Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2006
    Mesajlar:
    2.257
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    her konuda araştırmacı olmak dogru olan sanırım
     
  8. 15 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : BenCano
  9. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    Valla ilim de bilim de KUR'AN-I KERİM'dir bana göre!!Lütfen yanlış anlaşılmasın,demek istediğim,bugünkü teknoloji sayesinde ortaya çıkan bu gerçekler,zamanında Kutsal Kitabımız da zaten yer almış..

    Yüce Yaradan yasaklamışsa,bunu ancak ve ancak kulları için istemiştir.

    abd ve diğer ülkeler doyasıya yiyebilirler,yeter ki bizim helalinden kazanıp;eşime,çocuğuma,dostuma yedireceğim gıdalara bulaştırmasınlar kafi...Kendilerinin yolu açık olsun.

    Arkadaşım ellerin dert görmesin,emeğin karşılık bulsun.
     
  10. 15 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : BenCano
  11. tripolog

    tripolog Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2006
    Mesajlar:
    272
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Belki biliyosunuzdur yahudiler de domuz eti yemezler ve asla kendilerinden olmayan hahamın denetlemediği kasaplardan et almazlar şimdi bu da nerden çıktı diye soracaksınız hatırlarsınız bi aralar tv'da sık sık konu oluyodu at eti eşek eti kıymaları falan!
     
  12. 16 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : BenCano
  13. duygu06

    duygu06 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    4
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Berşule Bu Domuz Eti Konusunda Sana çok Katiliyorum.rabbimiz Zaten Kuluna Zararli Olan Her şeyi Haram Kilmiştir.mantikli Düşünmek Gerek Bence.
     
  14. 18 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : BenCano
  15. BenCano

    BenCano ~HürGeneral~ Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2006
    Mesajlar:
    2.257
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    Domuz eti niçin haramdır?
    CEVAP:*Bu yazı "Merak Ettiklerimiz 1 (Prof. Dr. Adem Tatlı)" adlı kitaptan
    alınmıştır ve Prof. Dr. Selahattin Salimoğlu'na aittir. Cihan Yayınları,
    ISTANBUL; ISBN 975 - 7486 - 13 - 2)

    İMTİHANIN GEREĞİ Bir şeyin helal veya haram olması, Allah'ın emrine tabidir.
    Allah bir şeye "helal" derse helal, "haram" derse haram olur. Yani din bir
    imtihandır, insanlara yapılan bir tekliftir. Cenab-ı Hak, cennete layık bir
    duruma getirmek için, insanları imtihana tabi tutuyor. Bu sebeple, bazı emir ve
    yasaklar koymuştur. Esas olan da bu emir ve yasaklara uymaktır. Bu prensiplerin
    gerek insanin şahsi hayatına, gerekse cemiyet hayatına pek çok faydaları vardır.
    Dolayısıyla bunlar, emir ve yasağa daha şuurlu olarak riayet etmemizi sağlıyor.
    Dinimizin yasakladığı hususlardan birisi de, domuz etidir. Bu yasaklamanın, pek
    cok hikmeti vardir. Biz, burada sadece birkaçına işaret etmeğe calışacağız.

    ZEHİRLİ MADDELER Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer.
    Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. Kandaki bu fazla miktardaki yağ;
    atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep
    olur. Ayrıca, domuz yağ içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler
    mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf
    bezlerinin fazla calismalari icab eder. Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf
    düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gösterir. Hasta çocugun
    boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu
    hastalığa "domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir. Hastalığın ilerlemesi
    halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak şişer. Ates yükselir, ağrı başlar ve
    tehlikeli bir durum ortaya çıkar.

    FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu,
    kükürt yönünden çok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış
    olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde
    iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz
    eti devamlı yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen
    sümüksü bag dokusu alir. Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağırlıgına
    tahammül edemeyerek altında ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana
    gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri peltelesir, yağ tabakaları teşekkül eder.
    Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazı
    futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır.

    ASIRI BÜYÜME Domuzda büyüme hormonu da çok fazladır. Doğduğu zaman birkaçyüz
    gram olan domuz yavrusu, alti ayda yüz kiloya (!) erişir. Bu kadar süratli
    gelişme, büyüme hormonunun fazlalıgı sebebiyledir. Domuz etiyle fazla miktarda
    alınan büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar.
    Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir sekilde büyümesine ve vücudun
    yağlanmasına sebep olur. Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine
    zemin hazırlamasıdır. Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzlarin
    belli bir yaştan sonra kansere yakalandıklarını ifade ederler.

    DERİ HASTALIKLARI Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen
    maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Ekzama, dermatit, nörodermatit gibi
    iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. Bu maddeler ayrıca; kan cibani,
    apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar ve damar iltihaplari gibi
    hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. Bu sebeple doktorlar, kalb
    hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.
     
  16. 18 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : BenCano
  17. ece ayxsxe

    ece ayxsxe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    256
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    rabbim herşeyi bilir boşuna mı haram kılmış domuz etini.... bilgilendirdiğin için sağol...
     
  18. 18 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : BenCano
  19. dimitrina

    dimitrina pamuktan kalbin solmadan Üye

    Katılım:
    21 Mart 2008
    Mesajlar:
    422
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    pizza hut'in menusunde (hala var mi bilmiyorum) gecen "pepperoni (amerikan salami)" seklinde yazilan madde de domuz etidir. ben ne yazik ki "bilmeden" yedim ama daha sonra salam adi altinda yutturulmaya calisilan seyin domuz eti oldugunu ogrendim. bilgilerinize... a.s.