Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve EU1 tarafından 18 Mart 2009 başlatılmıştır.

    18 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    [​IMG]



    * 300 gr. kadayıf
    * 1 çorba k. tereyağı
    Kreması için:
    * 2,5 su b. süt
    * 3 çorba k. un
    * 1 yumurta sarısı
    * 1çay b. tozşeker
    * damla sakızı
    Şerbeti için:
    * 2,5su b. tozşeker
    * 2 su b. su
    Üzeri için:
    * Dondurma
    * Çilek
    * Nane

    İlk olarak kreması hazırlanır. Bunun için; tencereye süt, un, toz şeker, damla sakızı ve yumurta sarısı alınarak karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bu arada kadayıf iyice birbiriden ayrıldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek karıştırılır. Hazırlanan kadayıftan parçalar koparılarak küçük bir kasenin içerisine yayılır. İçerisine krema konulduktan sonra kadayıflar üzerine kapatılarak kase ters çevrilip kadayıf fırın kabına alınır. Bütün kadayıf için aynı işlem tekrarlanır. Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir. Fırında çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Servis yapılırken üzerine dondurma, çilek ve taze nane yaprakları ile servis yapabilirsiniz.