Dondurmalı irmik helvası

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve ozgmm tarafından 22 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  1. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    Dondurmalı irmik helvası

    isteğe göre irmiği kavurma sırasında çam fıstığıda ekleyebilirsiniz.

    1 pk irmik
    1 kg süt
    100 gr tereyağı
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    3,5 su bardağı toz şeker
    vanilyalı dondurma

    üzeri için
    çikolatalı sos

    büyükçe bir tencerede tereyağı eritilir ve sıvıyağ eklenir.
    irmikler eklenip rengi koyulaşana kadar karıştırılarak kavrulur.
    daha sonra süt eklenip karıştırılır.
    irmikler sütü çektikten sonra şeker eklenip tekrar karıştırılır.şeker tamamen eridikten sonra kapağı kapatılır.
    ocağın altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
    daha sonra çukur bir kasenin içi ıslatılır ve içine irmik koyulup yayılır.
    ortası çukur şeklinde açılır ve dondurma koyulur.
    üzeri irmikle kapatılıp servis tabağına ters çevrilip çıkarılır.
    üzerini çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  3. devrimc66

    devrimc66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.854
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    bu tatliyi hep merak etmisimdir...su an bana tatli yasak..dogumdan sonra kesin denerim..tarif icin tesekkürler
     
  4. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  5. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    ben çok güzel yaparım bu tatlıyı..
    dene canım mutlaka.
    afiyet olsun... zemuszemus
     
    Son düzenleme: 22 Haziran 2010