Dondurucuya taze patates kızartma

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben yaptım kolaylık olsun diye çok lezzetli ve pratik oldu :)



    1 Kilo orta boy patates
    Yarım paket margarin
    Kızartmak için : Sıvıyağ

    * 1 Kilo orta boy patatesi iyice yıkayıp, diri kalacak şekilde haşlayın.
    * Diğer tarafta yarım paket margarini eritin.
    * Haşladığınız patatesleri dörder dilime kesip, erittiğiniz margarine bulayın.
    * yağı iyice emdikten ve soğuduktan sonra derin dondurucuya koyun.
    * Dilediğiniz zaman bol kızgın sıvı yağda kızartın.
     
    Son düzenleme: 27 Mayıs 2008
  2. 27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  3. sarxix_xsxeker

    sarxix_xsxeker Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2007
    Mesajlar:
    159
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canım margarıne bulamasak olmazmı?
     
  4. 27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  5. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    valla canım biliosundur dondurulmuş patateslerdede yağ oluo
    donmuş margarin sayesinde buzlukta rahatça saklıyabiliyoruz
     
  6. 29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  7. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    umarım en yakın zamanda dener memnun kalırsın canım
    buraya sonucu yazarsın olur mu?Şeniz
     
  8. 17 Haziran 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  9. ozlemoztepe

    ozlemoztepe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    149
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ya Canim Ben Yeni Evlendim Ve çalişiyorum Böyle Pratik şeylere Ihtiyacim Var Ama Anlamadim şimdi Ben 4 E Bölmek Yerine Neden (parmak Kalinliginda Falan) Ince Ince Doğramioz Cok Da Ince Olmaz Da Birde Haşlamayi Kabuğunu Soyarakmi Yapion Saçma Oldu Sorularim Ama Walla Pratik şeylere Ihtiyacim Var....
     
  10. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  11. HASRETYAXGXMURU

    HASRETYAXGXMURU Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2007
    Mesajlar:
    106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ay canım çok iyi fikir bence .. harikasın bide canım dondurucudan çıkınca hemnmi yoksa bekleyipmi kızarıcakk..
     
  12. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  13. EU1

    EU1 Guest

    evet çok pratikde 4 e değilde kızartacak şekilde doğrasak..
    margarin kararmasınımı önlüyor?
     
  14. 7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  15. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    evet hmn kızartıcaz dondurulmuş patates gibi düşünün
    canım ben o şekilde denemedim hiç
    bu elma dilimli patates gibi yapıyorum ben
     
  16. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  17. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenileriniz için Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  18. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : chatlak
  19. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Yani parmak patates şeklinde doğrayıp haşlasak ve tarif ettiğin şekilde margarinleyip derin dondurucaya atsak normal dondurulumuş parmak patates gibi kullanmak olmaz mı? Birde haşlarken dağılmıyormu yaav?? :)