dondurucuyane tur yiyecekler atiyorsunuz

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU2 tarafından 7 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  1. EU2

    EU2 Guest

    selam kizlar
    biz iki kisilik bir aileyiz ve cogu seyi cope dokmeye kiyamiyorum
    elimde cok bol yaparken hep cok oluyor
    ozellikle pasta turleri icin cok celiskiliyim
    siz kabartma tozlu ve mayali pasta kurabiye turlerini dondurucuya atiyormusunuz acele cevap
    bugun cok guzel kabartama tozlu bi kurabiye yaptim
    ama cok oldu dagitsammi saklasammi kararsizim
    CADIARZU
     
  2. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  3. EU2

    EU2 Guest

    ben size benim dondurucumdan et haricinde bulunanlardan soyleyim

    yesil yani taze fasulye biber ve domates ile kavurup posetleyip sakladim
    esimin arkadasi patlican getirmisti bir suru bende onlari karniyariklik kizartip posetledim
    nohut haslayip posetledim
    maydanoz yikadim temizledim kuruttum ve posetledim aninda cikar ve kullan cok pratik
     
  4. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  5. Elis

    Elis Guest

    senin yazdiklarinin yaninda kurabiye,pogaca,gibi yiyeceklerde konabilir,
    mesela arta kalan yemeklerimi asla dokmem,hemen bi kaba koyar dondurucuya atarim,oglen yemekleri icin ideal oluyo,ekmegim vardir dondurucuda,ihtiyacim oldugu kadar cikaririm bu sayede ekmek israfida olmuyo,,,,,,,daha neler neler,,,,pilavim bile var yani,,,,,,,,
     
  6. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  7. EU2

    EU2 Guest

    himmm bugune kadar hic pasta atmamistim pogaca kurabiye falan hep millete dagitiyordum yazikmi degil demi bide bende yurt disindayim kapilarina kadar goturuyordum
    bugun ilk defa deniycem bakalim
    canim ekmegi arkadasimdan duymustum gercektende ayni atildigi gibi taptaze cikiyor dogrusu
    ama yemek daha ic atmadim pilav pismis pilavmi harbiden cikinca guzel oluyormu
     
  8. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  9. EU2

    EU2 Guest

    ayrica kizlar turkiyenin sucugu,pastirmasi,kasari, peyniri bizler burada bulamiyoruz(oraninki kadar guzel olmuyor varda))
    ben onlarida turkiyeden bolca getirip atiyorum
     
  10. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  11. meryem42

    meryem42 ALLAHIM SANA EMANETIZ Üye

    Katılım:
    6 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.627
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    canim ben hep koyarim kurabiye pogaca falan hic birsey olmuyo ciktigin ayni ilk gunku yaptigin gibi oluyo
    yanliz kurabiye kek gibi cabuk kirilan seyleri hep saklama kutularima koyarim cok guzel oluyo misafir icinde cok gzel oluyo gelmeden once cikariyorum hazir oluyo hic ugrasmiom
     
  12. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  13. meryem42

    meryem42 ALLAHIM SANA EMANETIZ Üye

    Katılım:
    6 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.627
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    ben getiririm hep cnmbende atiyorum cok guzel oluyo hatta turkiyede ki pastanelerdeki kurabiyeleri cok severim ben onlari bile getiriyorum atiyorum saklama kutularima cnm istegi zmn cikarip yiyorum cok guzel oluyo
     
  14. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  15. Elis

    Elis Guest

    tabi tabi,genelde biz dilimlenmis ekmek aliriz,mesela o ogunde 6 dilim yenecekse 6 dilim cikaririr,istersen yemekten bikac dakka onceden cikar buzu acilinca yersin,istersen hemen dost makinasinda isitarak yersin,senin agiz tadina kalmis,ayni tazelik ve lezzette oluyo,ben 98den beri burdayim ve ogunden bu gune hep oyle yaparim ekmegimi,,,,,,,
    pilavida pismis bi sekilde koyuyorum,daha sonra mikrodalgada isittinmi,yeni yapilmis gibi oluyo,,,yerimseniben
     
  16. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  17. EU2

    EU2 Guest

    tuh bugune kadar aslinda bosa vakit gecirmis gibi hissettim kendimi
    evet evet canim istedi ya benim o kurabiyelerdennnnn
    himmmmmm


    tesekkurler canim yardimin icin
    artik korkmadan aticam bende pasta boreklerimi
     
  18. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU2
  19. Fadik

    Fadik Yusuf Eymen Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.795
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    canım bende çoğu hamur işini dolaba korum...
    biz 2 şişiyiz ikimizde çok yiyicide değiliz...bu yüzden her yaptığım çok çok artar...
    ben bunları bayatlamdan hemen tazeyken dolaba atıyorum çıktığında sanki yeni pişmiş gibi...

    1 kaç saat önceden çıkarsan kendi kendine bile çözülebiliyor...

    canım ben birtek yaş pasta türü şeyleri koymadım...
    poğaça börek kurabiye kek çok güzel duruyor...
    ayriyeten haşladığım kuru fasülye nohutta fazla geldiğinde buzluğa koyuyorum hazır haşlanmış olduğu için pişirmesi rahat oluyor..

    biber,lahana,yaprak sarma kısacası tüm dolmalardanda koyuyorum...(pişirmeden)
    hazır olduğu için sonradan çok büyük kolaylık oluyor...
    buna köfte çeşiitlerinide ekleyebiliriz...(pişirmeden)

    ve arkadaşın dediği gibi benim dolaptada muhakkak ekmek bulunur...
    ekmeğim fazla geldiğinde direk buzluğa korum...
    ekmeği de ne kadar taze korsan o kadar taze çıkar...
    1 saat önce çıkarsan kendiliğinden açılıp tap taze oluyor...

    sigara böreğide hazır sarılı pişirmeden koyabilirsin....
     
    Son düzenleme: 7 Ekim 2009