donmuş gıda...

Konusu 'Şubat Anneleri' forumundadır ve esther tarafından 27 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    27 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  1. esther

    esther let the game begin... ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.821
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    kızlar baazen aldığım sebzeler buzdolabında bozulmasın diye buzluğa atıyorum. bunları sebze püresinde pişirip bebeğime versem olur mu sizce? bi de et ve tavuk suyunu buzlukta saklayan var mı? nasıl yapıyorsunuz?
     
  2. 27 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  3. pisicik_26

    pisicik_26 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.508
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    ben kızıma bezelye çorbası yapacağım zaman buzluktaki yazın ayıklatıp attığım bezelyeleri kullanıyorum tavuk yapacağım zaman taze alıp haşlıyorum minik minik ağzına veriyorum anca öyle yiyiyo...
     
  4. 28 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  5. esther

    esther let the game begin... ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.821
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    başka fikri olan yok mu anneler?
     
  6. 29 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  7. beg

    beg ARIM BALIM PETEĞİM Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Aslıcım ben kıymayı 250 gr ıkra için yağsız alıyorum onu 2 bardak suyla güzelce haşlıyorum biraz suluca blendırdan geçiriyorum buz kalıplarına dolduruyorum dondurucuya atıyorum sonra o buz kalıplarından çıkarıp buzdolabı poşetine yada dondurma kaplarına o buz küplerini doldurup tekrar dondurucuya atıyorum her çorbasına bu küplerden 1 rer tane atıyorum aynı yöntemi rendelenmiş yaz domatesi çünkü kışa salça ve kış domatesi kullanmamamız gerekiyor tavuk semizotu havuş içinde yaptım geçen hafta eşim markette bal kabağı bulmuş en sonunda 1 kiloyu haşladım aynı yöntemle buz küpleri hazırladım şu anda dondurucumda 3 kiloluk yoğurt kovası dolusu sebze et tavuk domates v.s kış için buz küplerim hazır heleki sizler çalışan anneler olarak bence bu yöntemle bir kerede 2-3 saatinizi verirsiniz belki ama daha sonra aylarca rahat edersiniz çünkü gerçekten çok pratik oluyoor birde hazır pişmiş sebze mesela tarhana çorbası bile yapmış olsak bebişlerin o günkü sebze yeme hakkı için birer küp sebze ve kıyma yada tavuk ilave edilebilir bu yöntemi ı srarla herkese tavsiye edebilirim kızlar deneyin çok memnun kalcaksınız inan ben hindi etini bile bu yöntemle yaptım aklınıza gelebilecek her türülü yaz sebzesini hazırlıyabilirsiniz..
     
  8. 29 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  9. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    bende eti yada tavuğu haşlıyorum.
    suyunu arkadaşın dediği gibi buz kalıplarına döküp çorbalarına birer birer atıyorum..onun haricinde bezelyem filan deepfreezdedir benimde.çorba yaparken içine atıyorum..dondurulmuş gıdayı lkullanıyorum ben.
    domates olarak zaten buzluğa hiç koymadım konserve olarak kayınvalidem bir sürü hazırladı her çorbasına katıyorum..
    zaten bu aralar alya hiç çorba içmediği için yapamasamda işte normalde bu tarz yediriyorum
     
  10. 29 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  11. ema1

    ema1 Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr Pro Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    19.460
    Beğenildi:
    7.408
    Ödül Puanları:
    238

    torun için aklında tutayım ama şimdi için değil ilerki yıllar tabi:icecream:
     
  12. 29 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  13. pisicik_26

    pisicik_26 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.508
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148


    her zamanki gbi yine süresin canım..tavuk ve kıyma suyunu denicem ama balkabağını anlamadım çorbasınamı katcaz onuda buz kalıbı halinde cokacimcoook
     
  14. 29 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  15. beg

    beg ARIM BALIM PETEĞİM Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Saol o sizin iyi niyetiniz ve görüşleriniz hayatım biz şubat anneleri olarak hepimiz süperizz ayolll..
    Şimdi bakk Elifcim balkabağını irice doğradım yıkadım 1 çay bardağı suyla haşlayıp blendırdan geçirdim buz kalıplarına doldurdum ama sakın benim gibi buz kalıplarını ağzına kadar doldurma benim gibi çıkarırken kalıbın birini kırma arkadaşım buz kalıplarını doldururken yarımdan biraz fazla doldur dondurucuya at benim buzdolabım gardolap tipi olduğu için bir tarafı dondurucu anında şoklama ayarı var 2 saatte donduruyor ben öyle yapıyorum yada normal deepfreze at donunca kalıplardan çıkar yani aynı yöntem teknik yine değişmiyor sonra onları bir dondurma kabına küpleri doldur tekrar dondurucuya att işte bu kadar daha sonra mesela bazen domatesi çok geliyor çorba ekşi oluyor ben hemen 1 küp balkabağı atıyorum o ekşiliğini alıveriyor mesela yoğurt çorbası ekşimi oldu yine 1 küp atınca tadını dengeliyor yani çeşitli şekillerde bu balkabağını kullanabiliriz ben özellikle kışın sonuna doğru bu balkabağı küplerini yaz için hazırlamayı düşünüyorum yazın balkabağı bulunmadığı için çünkü inanılmaz faydalı birsebzee..inşalklah anlatabilmişimdir
     
  16. 29 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  17. pisicik_26

    pisicik_26 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.508
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    haftaya hemen alıcam balkabağı ve dediğin şekilde yapıcam canım...
    her yaptığımız çorbaya koysak olmaz dimi mesela sebze çorbasına haftada 2 kere koysak?
     
  18. 29 Ekim 2009
    Konu Sahibi : esther
  19. beg

    beg ARIM BALIM PETEĞİM Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    olur hayatım neden olmasın kabak çok faydalı bir sebze aynı zamanda kabak çekirdeğide öyle haftada 2-3 kere kullanabilirsin kış için yemek kabağınıda aynı yöntemle hazırlıyabilirsin..