Dovğa (Azeri Çorbası )

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.
    Not: dereotu sevmeyenler kişniş, tere veya bunlara yakın yeşillik kullanabilirler
     
  2. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. yaprak42

    yaprak42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    78
    bu çorbayı oktay ustadan yapmıştım.gerçekten çok güzel oldu..
     
  4. 12 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. LadySun

    LadySun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    148
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Evet cok guzel oluyor gercekten her yemeğin yaninda yenilir. evden hiç eskik etmemekte fayda var