Dövme buğday çorbası/Kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Darının kabuğu çıkarılır.
    Dibekte dövülür.
    Darı yıkanır ve tencereye konur.
    Darının üzerine su ve çiğ süt konur.
    Darı piştiğinde tuz konur ve ateşten alınır.
    İnce doğranmış soğan yağ ile kavrulur, kırmızı pul biber ilave edilir. Çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
    NOT: Darının kabuğu özel bir el değirmeni (vujğı) ile çıkarılırdı. Toprak ve saman karışımından sert bir zemin yapılır, yine aynı malzemeden yapılan kapağa bir sap takılır. Bu aletle değirmen taşı gibi darının kabuğu çıkarılırdı.
    Kaynak: Makbule BERKOK / ŞAPSIĞ
     
  2. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. meryemtepe

    meryemtepe Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    296
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elinize Saglık...............
     
  4. 10 Eylül 2011
    Konu Sahibi : Elif
  5. sevcan1988

    sevcan1988 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2011
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    gozukmuyor tarıf