Dresden Usulü Christ Stollen(Noel Keki)/Almanya

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir. Maya 1 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir. Unun 2/3'ü bir kabın içine elenir, ortası açılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, süt ve diğer malzeme ile karıştırılır. Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır, Kalan un da ilâve edilerek yoğrulur.
    Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir. Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi üzerine konarak biraz daha kabarması için bekletilir. 175190şde 50-60 dakika pişirilir.
    Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpilir.