Düdüklü olmadan nasıl yapılır?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve karakedibu tarafından 10 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    10 Ekim 2008
    Konu Sahibi : karakedibu
  1. karakedibu

    karakedibu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar benim düdüklü tencerem yok.bakliyat ve eti pişirirken zorlanıyorum.yani et gıyır gıyır ses cıkartıyor ve bakliyatların bazısı pişiyo bazısı pişmiyo kabuklar azıma sert geliyo düdüklü olmadan nasıl pişiriyosunuz???????????????
    yardıncı olursanız sevinirim.............
     
  2. 10 Ekim 2008
    Konu Sahibi : karakedibu
  3. snookie

    snookie Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.506
    Beğenildi:
    130
    Ödül Puanları:
    153
    düdüklü olmadan zor tabi canım ister istemez pişirme haşlama süreleri uzuyor..
    nohut, fasulye önceden ıslatılıp haşlanınca güzel oluyor...
    ama ben et de çok fazla kullanmıyorum normal tencerede ya haşlıyorum ya kızartıyorum ya da fırında yapıyorum canım...
     
  4. 10 Ekim 2008
    Konu Sahibi : karakedibu
  5. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    101
    Ödül Puanları:
    198
    canım bakliyatları bir gün önceden ıslatıp şişmesini bekle.
    o zaman yumuşacık olurlar..
    et konusunda da teflon tencerede kısık ateşte pişirirsen hem lokum gibi olur hem de tadı lezzetli olur..ama önceden haşlaman şart..ana yemekle haşlamamalısın..
     
  6. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : karakedibu
  7. chocotripi

    chocotripi çilek reçelim minik kızım Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2007
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    86
    canım mutlaka bir gün önceden ıslat ve içine biraz karbonat koy böylece yumuşak olur
    suyunu da bir iki kez değiştir hem gazını iyice almış olursun ama sanırım çok geç pişer düdüklü olmadan
     
  8. 14 Ekim 2008
    Konu Sahibi : karakedibu
  9. iwy7

    iwy7 hayat seni seviyorum Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    914
    Beğenildi:
    95
    Ödül Puanları:
    88
    canım benimde düdüklüm yok korkuyorum çünkü :KK43: bekarken annem düdüklüyle pişirirken mutfağa bile girmezdim. Ben bakliyat pişirirken bi gece önce ıslatıyorum sonra o suyu döküp yeni suyla haşlıyorum belli bi süre sonra bi tane alıp bakıyorum yumuşamışmı diye, sonra etini soğanını salçasını kavurunca süzgeçle bakliyatı süzüp ekliyorum biraz kavuruyorum sonra haşladığım suyu içine koyuyorum. Tuzunu biberini koyuyorum bir iki fokurdayınca kapatıyorum. Haşlanmış olduğu için fazla pişirirsen dağılıyor bu seferde.
    Islatıken karbonat koymakda iyi fikir yalnız ben suyu değiştirmeyi düşünememiştim karbonat kokusu olmuştu bi dahada öle yapmadım.
     
  10. 27 Ekim 2008
    Konu Sahibi : karakedibu
  11. zerrinn

    zerrinn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    775
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    bakliyatları aksamdan ıslat eti ise teflona kısık atese koy tuz sakın atma ve suyu cekerse şayet soğuk su katma o zaman yumusacık olur