düdüklü tecere nasıl kullanılır?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve thanderc tarafından 27 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  1. thanderc

    thanderc dünyanın entatlı kenesi:) Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.019
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    düdklü tencerem var arkadaşlar ama kullanmayı bilmiyorum ve de cesaret edemiyorum. annem küçükken hep korkuturdu dokunma patlar diye bende patlıcak diye korkuyorum. nasıl kullanılır bana ayrıntılı şekilde yazarmısınız nasıl açılır düdügü ne zaman kaldırılır indirilir tamamen dimdikmi olucak yemek pişerken? içine ne kadar su konur yemek yaparken? nasıl açılır? çok ayrıntılı yazarmısınız? teşekkürler şimdidenopuyorumnanaktan
     
  2. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  3. thanderc

    thanderc dünyanın entatlı kenesi:) Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.019
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    düdüklü tencerem klasik düdüklü tencerelerden çelik...
     
  4. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  5. seminya

    seminya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım benimde normal düdüklü tencere...ben sürekli kullanıyorum...hem çoook pratik hem çoook iii oluyor...düdüklüyü koyacaksın yemeğine göre suyunu koy..ama çok doldurma suyunu sonra kapat..düdüğü havada kalsın sonra çok yavaş bir ses çıkıyor pısss....ssositososito...indir canım düdüğünü....sonra gürültülü ama korkma altını hafif kıs canım dakika tut yemeğine göre kapatırsın ama hemen açma buharı çıksın biraz 10,15 dakika bekle tamam canım hadi kolay gelsin....
     
  6. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  7. thanderc

    thanderc dünyanın entatlı kenesi:) Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.019
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    seminya teşekkür ederim canım yapayım dediklerini
     
  8. 21 Şubat 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  9. krizalit.kristalin

    krizalit.kristalin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.379
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Ocaktan indirdikten sonra musluğun altında soğuturum ben. Biraz öyle kalır, düdüğü sonra açarım, biraz da öyle bekletip tezgâha alır kapağı öyle açarım. Allah'a şükür bir sakatlık çıkmadı. Mercimek gibi küçük taneli şeylerde bir sorun çıkabilir, dikkatli açmak lazım. Bildiğin basınç bombası aslında. İyice soğumadan ve içindeki buharı vermeden açmamak lazım.
     
  10. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  11. pamuksaten

    pamuksaten Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2010
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet katılıyorum çok dikkat etmek lazım bir zamanlar düdüklüm patlamııştı karnımda hala izi var eyvahedigeldismile
     
  12. 3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  13. Miniciqim

    Miniciqim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    113
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    of ben hala kullanamiyorum ya :KK43:
     
  14. 4 Nisan 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  15. mavis81

    mavis81 acının ödülü deneyimdir Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2009
    Mesajlar:
    3.004
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    bende kuru fasulye yada barbunya fasulyede falan kullanıyorum ama diğerlerinde kullanmadım hiç.diğer topicte okudumda sarmada pişiren varmış.acaba aranızda bilen varmı sarma düdüklüde nasıl kaç dk pişiyor.marketten yaprak aldım ama çok sert pişmek bilmiyor :KK43:(
     
  16. 5 Nisan 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  17. madre

    madre ... Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    751
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hemen hemen her yemegi ya firinda yada düdüklüde pisiriyorum tadina doyum olmuyo..

    bi mercimek corbasi yapiyorum,acayip lezzetli bisi oluyo

    hele sucuklu kuru fasulyeyi hic sormayin sırnaşık şey
     
  18. 5 Nisan 2010
    Konu Sahibi : thanderc
  19. madre

    madre ... Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    751
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    google yazin, düdüklüde pisirme süresi diye gelir..