Düdüklü tencere ile hangi yemekleri yapıyorsunuz?

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve Prm.Oznur tarafından 20 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  1. Prm.Oznur

    Prm.Oznur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2008
    Mesajlar:
    763
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar clipso kapak düdüklü tencere aldım fakat içinde hangi yemekleri kaç dakika pişiriyorsunuz mesela kuru fasulye nohut falan sebze kaç dakikada pişiriyorsunuz ne yemekleri hazırlıyorsunuz tariflerini yazarmısınız bilgi verirseniz çok sevinirim a.s.
     
    Son düzenleme: 20 Eylül 2008
  2. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  3. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    bende clipso yok.
    yani normal düdüklü tencere aldı kayınvalidem bana ben çok heves edince..
    eti sote yapmadan önce pişiriyorum mesela o yarım saate pişiyor..
    nohutu ve fasülyeyi hiç haşlamadım genelde haşlanmış alıyorum..
    benden daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.:a.s.:
     
  4. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  5. ayxsxel

    ayxsxel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    331
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Z.yaglı fasulye 10 dk,nohut 30 dk ,kuru fasulye 30 dk,mercimek çorbası 10 dk,patates 10 dk,et haşlama 20 dk .Umarım biraz yardımcı olmuşumdur.Yıllardır vazgeçilmezimdir benim düdüklü tencere .Sanada hayırlı olsun canım.
     
  6. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  7. pxixlot andaç

    pxixlot andaç Hamaratım hamaratttttttt Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    662
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    laelaelaelaelaeEvet düdüklü tencere pratik oluyomuş ama kullanmaya korkuyorum patlıcak diye,:tomato: arkadaşım yemek yapatken patlamış mutfağın duvarları yemek olmuş çok kötü yaaaaaaaaa,şakkıdı ben n kullanmak istiyorum ama korkuyu atlattıktan sonraaaaaaaaa:roflol::roflol:
     
  8. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  9. lotus79

    lotus79 kuzucuklarıma kavustum:)) Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.435
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    canım hayırlı olsun.......ben evlendıgımden berı kullanıyorum deneyerek ogrendım.....kural bır sebze yemegının suyunu cok koyma tencerede sebze sulanabılıyor..bu basına gelırse kapagı actıktan sonra ocakta bırkac dk daha pısır suyu uçsun..kural ıkı yemek pıstıkten sonra havasını almayıp bekletırsen tenceredekı yemegın dahada yumusar....mesela kusbası etlı bır sebze pısıreceksın clıpsoda... kabaca anlatayım...tencerde once soganı kavur sonra etını kat bır ıkı cevır ve ortalama ıkı uc bardak su koy...saatı 7 dk ya ayarla(tavuk ısaretı olan yere ayarla)...pısme bıtınce kapagı hemen acma 3 4 dk bekle....et yumusacık oluyor..sonra sebzeyı koy ve suyunu konrol et..sebze kısmını ayarla ve en fazla 7 dk daha...
    tencereden cok memnunum cok kısa zamanda yemek hazır..kurufasulye ve nohutu once 10 dk sebze ayarında hasla suyunu suz sonra yukarıdakı gıbı pısır..tavuk haslayacaksan 10dk. tavsıyem kapagı hemen acma havası ınsın yada acacaksan muslugun altında ac....
    bu pısme surelerı baklıyatın cınsıne gore degısebılır...kucuk tanelı fasulye daha cabuk pısıyor mesela...
    bu benım usulum belkı benımde eksıklerım vardır baska arkadaslarda yazarsa bırbırımzden faydalanır bılmedıklerımızı ogrenırız....
    aklıma geldıkce yazarım canım.....COK UZUN OLDU BU YAAAAkaydirigubbakcemile2-tatlicadiarzu-
     
  10. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  11. prensesa

    prensesa eaeaea Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    636
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    lotus79 çok güzel anlatmıssıncokacimcoook bendede var clıpso nasıl kullanıcam diğe kara kara düşünüyordum gerçi yemek yapmasını bilmiyorum ama bakalım benneyaptımkiinş yapabilirim diğer yaptıgın tarifleri anlatırsan sevinirimhihoyyyt
     
  12. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Şahsen tırstığım için kullanamıyorum düdük müdük:nazar:
     
  14. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Kızlar sıcak su koysak olurmu düdüklüye, ben hep soğuk su koyuyorum düdüğü ötüncede indiriorum, sıcak su hiç denemedim bişey olurmu acaba?
     
  16. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  17. adaylaarda

    adaylaarda iyi düşün:iyi olsun :)) Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.584
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    ben devamlı sıcak su koyarım düdüklüye
    yani tecrübeyle sabittir sıcak suyla daha çabuk oluyor
    :1hug:
     
  18. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Prm.Oznur
  19. bircanEY

    bircanEY Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    402
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    86
    kullanma kılavuzu felan yok mu canım
    benimki de clipso
    ama içinde kullanma kılavuzu var daha kullanmak nasib olmadı ama....
    hangi yemekleri kaç dk pişirecemi yazıyor orda
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.