Düdüklü tencerede pişirme süreleri

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve eny tarafından 25 Ocak 2007 başlatılmıştır.

    25 Ocak 2007
    Konu Sahibi : eny
  1. eny

    eny Guest

    MALZEME DAKİKA

    Kuru Fasulye (Islatılmamış) 30-45dk
    Dana Dil 45-60 dk
    Nohut (Islatılmamış) 30-45dk
    Patates (Kabuklu) 10 dk
    Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20dk
    Patates (Soyulmuş) 5 dk
    Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 3dk
    Enginar 8 dk
    Buğday (Salata İçin) 10dk
    Kereviz (Bütün) 10-15 dk
    Buğday (Çorba İçin) 20dk
    Kereviz (Doğranmış) 6 dk
    Pirinç 6-8dk
    Bezelye 5 dk
    Tavuk (Bütün) 15dk
    Havuç 8-10 dk
    Tavuk (Parçalanmış) 10dk
    Pancar 10 dk
    Hindi (Parçalanmış) 30dk
    Yaprak Sarması 10 dk
    Dana Biftek 10dk
    Sebze Çorbası 8 dk
    Dana Haşlama (Bütün) 30dk
    Balık (Beyaz Etli) 3 dk
    Tas Kebabı 10dk

    Alıntıı
     
  2. 5 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  3. EU1

    EU1 Guest


    Hanımlar düdüklü tencere kullanımı ile ilgili detaylı ayrıntılı bilgi yasarmısınız:uhm::uhm: :uhm: :uhm:
    Şimdiden teşekkürler...
     
  4. 5 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  5. Sementa

    Sementa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2007
    Mesajlar:
    126
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bencede Eny mm yaa...Bende 10 aylık evliyim düdüklü tencerem var ama hala cesaret edip kullanamıom :çok üzgünüm:
     
  6. 5 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  7. eny

    eny Guest

    Basınçlı tencerelerin kullanımı

    Düdüklü tencere diye adlandırdığımız basınçlı tencereler, yemeklerin pişirme süresini kısaltarak hayatımızı kolaylaştırırlar.
    Basınçlı tencereye koyacağınız malzeme ve suyun miktarı tencerenin yarısını geçmemelidir.
    Tencereye az da olsa mutlaka su koyun. Susuz pişirme tencerenin çatlamasına neden olabilir.
    Pişirme süresini basınç düğmesini kapattıktan sonra tutun.
    Yemek piştikten sonra basıncı düşürmeden tencerenin kapağını açmaya çalışmayın. Bu süreyi kısaltmak için tencerenizi su dolu bir kaba oturtun ya da akan musluk suyunun altına tutun.

    Ben kendi kendine soğumasını bekleyip kapağını öyle açıyorum..
     
  8. 5 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  9. eny

    eny Guest

    Ayrıca ben pek çok yemeğimi düdüklü tencerede yapıyorum, hem kısa sürede pişiyor hem de daha lezzetli oluyor..
     
  10. 5 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  11. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Eny ciğim çok teşekkür ederim inanki çok işime yarayacak Allah senden razı olsun
     
  12. 5 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  13. birde ben kullanabilsem.içimde ki şu düdüklü korkusunu atamadım birtürlü. yakın zamanda iki komşumunda düdüklüsü patladı.sonuç berbat bir mutfak ve ayrıca patlama şiddeti çok kötü tıpkı bomba gibi. düdüklü zamandan büyük tasarruf sağlıyor ama dediğim gibi ya patlarsa korkusu çok kötü.... birgün düdüklümü kullanabilirsem verdiğin bilgiden yararlnırım.teşekürler.
     
  14. 5 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  15. eny

    eny Guest

    Bu yeni tefalin klipsli olan düdüklüleri çok rahat kızlar tavsiye ederim, ne öyle korkunç ıslık sesi var, ne de buhar fışkırtıyor..
     
  16. 22 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  17. EU1

    EU1 Guest

    eny : ( yok ki
     
  18. 22 Şubat 2007
    Konu Sahibi : eny
  19. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    :1yes2: ARKADASLAR HER DÜDÜKLÜ BIRBIRINI TUTMUYO.MESELA BENIMKININ PISIRME SÜRESIYLE ANNEMIN KI ÇOK FARKLI.BI CESARET DENEYIN KENDINIZIN KINI ALISACAKSINIZ EMIN OLUN..DÜDÜKLÜ BÜYÜK KOLAYLIK VALLA..