düdüklüde kuru fasulye

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ayça_27 tarafından 6 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    6 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  1. ayça_27

    ayça_27 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    338
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    düdüklü tencerede kuru fasulye nasıl yapılır?3 su bardagı kuru fasulye ısladım ama nasıl yapılacak bilmiyorum:KK43:((yardımcı olurmusunuz??
     
  2. 6 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  3. MaviEge

    MaviEge DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    4.533
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    canım ben bir su bardağından az koyuyorum iki kişiyiz fzala geliyor.akşamdan ıslatıyorum.sabaha haşlıyorum düdüklüde yarım saat.sonra soğan kavuruyorum,et koyucaksan koyuyorum veya kıyma veya sucuk, sonra salça kavuruyorum, sonra haşlanan fasulyeleri koyuyorum bir iki çevirip suyunu veriyorum, kaynayınca kapatıyorum düdüklüyü,yarım saate oluyor.tuzunu pul biberini ne istiyorsan koymayı unutma ben yazmayı unutmuşum :)
     
  4. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  5. ayça_27

    ayça_27 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    338
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    çok teşekkür ederim.
     
  6. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  7. MaviEge

    MaviEge DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    4.533
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    bir şey değil canım.
     
  8. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  9. emcan01

    emcan01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.662
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    fasülyeyi akşam ıslatıyorum.sabah biraz haşlıyorumsüzüp soğanı kavuruyoru.salçasını koyup fasulyeyi ilave ediyorum.tıslamaya başlayınca düdüğünü indirip 15 dakika tutuyorum.benim düdüklümde yarım saat tutunca fasulyeden eser kalmıyor.fasulyeler çok fazla ppişp dibine sarıyor.lapa gibi bişey oluyor.
     
  10. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  11. temmuzsendromu

    temmuzsendromu sil baştan başlamak gerek Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.241
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    fasülyeyi 10 dk kadar haşlıyoruz beyaz köpüğü bitince üzerine soğuk su tut beklet sonra düdüklüye soğanı yağı koy soğanı kavur eti rengi dönünceye kadar çevir fasülyeyi ekle onu da çevir salçayı koy suyu tuzu baharatı ekle düdüklüyü kapat ve 25 dk pişir işte bu kadar:)) afiyet olsun
     
  12. 9 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  13. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    fasulyeyi haşlayıp haşladığım suyu kullanıyordum yemeği yaparken de vitamini gitmesin diye
    sonra bu siteden okudum ki bazıları hiç haşlamadan direkt yapıyorlarmış ben de artık öyle yapıyorum tüm vitamini içinde kalıyor hem de iki iş olmuyor
    geceden fasulyeleri iyice yıkayıp sonra sıcak suda bekletiyorum sabaha kadar gece ıslatmayı unutmuşsam sabah koyup akşam pişireceğim vakte kadar bekletsem de yetiyor sonra eti kavurup soğan ekliyorum az da onunla kavurup kurutulmuş yeşil biber ve kurutulmuş domates ekleyip kavuruyorum pul biber,tuz ve salça ekliyorum (salçam ev yapımı biber salçası+hazır biber salçası+ev yapımı domates salçası+hazır domates salçası karışımıdır) sonra da fasulyeleri ilave edip kaynamış su koyuyorum ve düdüklü de 15 dakika kadar pişiriyorum

    haşlama suyunu döküp vitaminini kaybetme derim ben önceden haşlarsan bile pişirme suyu olarak haşladığın suyu kullan
     
  14. 9 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  15. guzelimm

    guzelimm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.748
    Beğenildi:
    135
    Ödül Puanları:
    153
    Bende fasülyeyi düdüklüye koyarım,üzerine biraz su koyarım onu kaynatırım.Sonra altını kapattıktan sonra 1 saat açmadan bırakırım.1 saat sonra açıp,süzerim.Ayrı bir tencerede soğanını salçasını kavururum,kavrulan soğan ve salçaya fasulyeleri eklerim.Sonra biraz öylede kavrulur.Sonra suyunu koyarım.Kısık ateşte kaynatırım.Mis gibi olur.....Bu arada süzerek yapıldığı için gaz sorunuda olmuyor.Noğutuda böyle yaparım ben.Akşamdan falan ıslatmaya gerek kalmıyor böyle yapınca.Çok güzel pişiyor.
     
  16. 11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ayça_27
  17. butterflys73

    butterflys73 Tek Bayrak Tek Millet Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    654
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    haşlama suyu süzülmeyince kurufasulye acayip gaz yapar :1closedeyes: