Düğü Yemeği - Eskişehir / Sivrihisar

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Halikarnas tarafından 30 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    30 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    Eskişehir 'in Sivrihisar ilçesinde yapılan yemeğin ana malzemesi "Düğü".
    Düğü Nedir?
    Bulgurun un haline, düğü deniyor bu yörede. Biz de bu güzel tarifi yapabilmek için , düğüyü evimizde elde edebiliriz. İnce bulguru kahve çekme makinasında çekerek un haline getiriyoruz. Yemeğimizin ana malzemesi bu olacak.

    Düğü ve un , bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir. Bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
    Diğer tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur. Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir . Patlıcan ve domates küçük doğranarak tencereye eklenir.Domatesler eriyene kadar pişirilir. 4-5 bardak kaynar su eklenir. Düğüler atılır. En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz , birkaç tutam kimyon ve kırmızı biber eklenir.Servis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke eklenebilir.

    1 su bardağı düğü
    2 kaşık dolusu un
    4 kaşık zeytinyağı
    yeteri kadar su
    1 adet patlıcan
    5-6 adet domates
    2 adet sivri biber
    1 adet kırmızı biber
    1 baş orta boy soğan
    yarım demet maydanoz
    tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
    Servis sırasında:
    İsteğe bağlı -Sirke +dövülmüş sarımsak karışımı
    veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir.

    Afiyet olsun.
     
  2. 30 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  3. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  4. 30 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  5. minel axsxk

    minel axsxk HİSLERİMİN TALEBESİYİM Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.232
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    off süpper görünüyor tarif için teşekkürler caNIsııııa.s.
     
  6. 30 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  7. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    çok güzel canım
    bizim burda ki ismide yuvarlama ve topalak :)
    gercekten leziz bi sulu yemekk oluyor
     
  8. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  9. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    sarduşum çok güzel görünüyo..
     
  10. 21 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  11. papatya2626

    papatya2626 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    64
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Offff ben bi sivrihisarlı olarak çok severim düğü çorbasını.sardunya zakkum yoksa hemşerimiyiz?