Düğün Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve filizim tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : filizim
  1. filizim

    filizim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.712
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    etli kremalı bir çorba

    kuşbaşı etler iyice haşlanır yumuşatılır.

    kuşbaşı et
    süt
    un,su,tuz

    Kuşbaşı etler haşlanır ve iyice yumuşaması sağlanır.Ve etler ince ince küçük parçalar halinde didiklenir.Sonra tencereye yağ konur üzerine 4 çorba kaşığı un eklenir ve kavrulur.Daha sonra soğuk su konarak un açılır(et suyu olursa daha iyi olur) iyice çırpılır.Sonra üzerine 1 bardağa yakın süt eklenir koyuluğu ayarlanınca etler ilave edilir.Çok koyu olursa et suyu ile açılır.Ve tuzunu ekleyip altını kapatabiliriz.Afiyet olsun..
     
  2. 25 Nisan 2009
    Konu Sahibi : filizim
  3. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    tarıf ıcın tesekkurler.ben bıraz daha degısık bır tarıfı uygulamıstım ama hıc begenmedım tadını oldugu gıbı atmak zorunda kalmıstım.senınkının tadı asıl oluyor
     
  4. 26 Nisan 2009
    Konu Sahibi : filizim
  5. filizim

    filizim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.712
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Bilmem benimki güzel bizler ve arkadaşlarım çok beğendik severek içtik ve içiyoruz.Et suyu tadında kremalı bişi...