Düğür

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve kuzum85 tarafından 2 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : kuzum85
  1. kuzum85

    kuzum85 aşk bir yangın Üye

    Katılım:
    1 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.972
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Çorbalar


    Türk mutfağı



    MALZEMELER
    1 su bardağı ince bulgur (düğür)
    1 kaşık salça
    2 adet sivri biber
    1 adet soğan
    6 bardak et suyu
    tuz
    pul biber

    HAZIRLANIŞI
    6 su bardak et suyu ile bir bardak ince bulguru beraber tencereye koyup ince bulgur pişene kadar kaynatın. Suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Diğer tarafta yağı eritip daha önceden ufak doğradığınız soğanı, yeşil biberi hafifçe kavurup, salça, pul biber ekleyip, kaynayan çorbaya ilave edin. İsteğe göre nane de ilave edebilirsiniz.Tuz ilave edip ocaktan indirebilirsiniz.
     
  2. 4 Şubat 2009
    Konu Sahibi : kuzum85
  3. asu52

    asu52 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    bizim yöresel çorbamıza benziyo ama , biz içine sadece su,ince bulgur,süt bu üçüyle yapıyoruz bizim yöremizin geneksel bir çorbasıdır çok hafifdir ve çok lezzetlidir özellikle ramazanda tavsiye ederim