Dünür Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve aci_cikolata tarafından 11 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : aci_cikolata
  1. aci_cikolata

    aci_cikolata ...bir parça çikolata :) Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2007
    Mesajlar:
    148
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Önce bezeler bir tasa kırılır. Üç yumurtanın akına bir fiske tuz atılarak köpük haline gelinceye kadar (önce yavaş sonra hızlı olarak) mikserle çırpılır. Daha sonra kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır. Şantinin üzerine yumurta sarıları eklenerek yavaş yavaş aynı yöne doğru yedirilinceye kadar karıştırılır. Daha sonra yumurta akları da ilave edilerek aynı şekilde karıştırılır. Sonra hepsi bezelerin içine dökülerek iyice karıştırılır. Sonra streç film serilmiş bir tasa karışımın yarısı dökülür. Kalan yarısına kakao ve çikolata rendesinin yarısı ilave edilerek bu da beyaz karışımın üzerine dökülür. Sonra streç kapatılarak buzluğa atılır. Birgün buzlukta bekletilip çıkarılınca taba ters çevrilir. Üzerine çikolata rendesi dökülerek servis yapılır.

    AFİYET OLSUN