Ebruli kek (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve EFTEL tarafından 28 Mart 2009 başlatılmıştır.

    28 Mart 2009
    Konu Sahibi : EFTEL
  1. EFTEL

    EFTEL annesinin küçük prensi Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.059
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    misafirlerin gerçekten tadıyla görünüşüyle ilgisini çekekcek bir kek. tam agzınıza layik



    3 adet yumurta (oda ısısında)
    1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker
    3/4 su bardağı mısırözü yağı
    1 su bardağı süt
    3 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    3 yemek kaşığı kakao
    şekli vermek için büyük yuvarlak fırın tepsisi
    kürdan

    Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
    Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.
    Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.
    Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)
    Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
    Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.
    Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.
    Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.
    İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.
    170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın.
     
    Son düzenleme: 28 Mart 2009
  2. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : EFTEL
  3. EFTEL

    EFTEL annesinin küçük prensi Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.059
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 5 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EFTEL
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Canım hemen şimdi deniyorum sonucunu yazarım.Paylaşımın için teşekkürler
     
  6. 5 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EFTEL
  7. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Canım kekini yaptım ancak daha borcama dökmeden şaşırdım çünkü;normal kek hamuru kıvamından epeyce koyuydu.Dolayısıyla seninkiyle aynı borcama ne yaptıysam yayamadım.Spatulayla yaymaya çalıştım.Acaba malzeme miktarında ve yapılışında mı hata yaptım diye defalarca buraya baktım.Sonuç;harfiyen uydum yazdıklarına ancak seninki gibi bir şekil elde edemedim :KK43: Tadını bilmiyorum birazdan fırından çıkaracağım.
     
  8. 7 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EFTEL
  9. EFTEL

    EFTEL annesinin küçük prensi Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.059
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    cnm kürdanla şekil deneseydin keşke üzüldüm şimdi peki tadı nasıl oldu?:teselli:
     
  10. 7 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EFTEL
  11. duyguud

    duyguud HeR şEy çOk GüZeLL....... Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2008
    Mesajlar:
    965
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    evet ya sonucu arkadaş bi yazsaydıı:):)bende mrk ettim güzel görünüyo ama..........
     
  12. 7 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EFTEL
  13. EFTEL

    EFTEL annesinin küçük prensi Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.059
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    cnm spatula ile yaydıgı için karışmış kürdanla daha başarılı oluyo..