eftalili tart

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve periwinkle tarafından 14 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    14 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : periwinkle
  1. periwinkle

    periwinkle Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    256
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    internetten bulup denediğim bir tarif güzel olunca paylaşmak istedim

    şeftalileri elma dilimi şeklinde dilimleyip bir yemek kaşığı şekerle birlikte tavada pişiriyoruz pişme süresi şeftalinin olgunluğuna göre değişir çok dağılmalarına izin vermeyin

    hamur için
    1.5 çay bardağı sıvı yağ
    1.5 çay bardağı pudra şekeri
    1 yumurta
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    aldığı kadar un
    kreması için
    2 su bardağı süt
    2.5 yemek kaşığı un
    1 vanilya
    3 yemek kaşığı şeker
    üzerine
    3 şeftali
    1 yemek kaşığı şeker

    önce tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğurun 26 cm çapında tart kalıbına veya keleğçeli kalıba hamuru döşeyin kenarlarda 1 cm yükseklik yapın kabarmaması için çatalla delikler açın 180 C fırında pembe renkte pişirin. hamur pişerken kremayı hazırlayın tüm malzemeyi bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin her ikiside ılınınca kremayı hamurun üzerine serin pişirdiğiniz şeftalilerle süsleyin