egeden avunya mantısı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve KelebeklerEvi tarafından 5 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2008
    Konu Sahibi : KelebeklerEvi
  1. çok leziz bereketli ve doyurucu bir yemek!

    nohutumuzu geceden suya koyalım.

    1 kg tavuk budu
    yarım kg nohut
    1 kg yufka
    3 yemek kaşığı salça
    2 orta boy soğan
    tuz
    karabiber
    kimyon
    nane
    sarımsak
    yoğurt
    2 yemek kaşığı tereyağ
    yarım su bardağı zeytinyağı

    düdüklü tencereye (daha hızlı olması için düdüklü diyorum,isteyenler normal tencerede de pişirebilir) zeytinyağımızı koyalım.yemeklik doğradığımız soğanlarımızı öldürüp 2 yemek kaşığı salçamızı ekleyelim.salça kavrulduktan sonra 2 tane tavuk budumuzu,suyunu süzüp yıkadığımız nohutlarımızı ekleyelim.damak tadımıza göre tuz karabiber kimyon ekleyip malzemeyi 4 parmak geçecek kadar su koyalım ve kapağını kapatalım.yarım saat pişirelim.
    yufkalarımızı üst üste koyup 1 parmak kalınlığında şeritler keselim ve hafif yağladığımız fırın tepsisine dağınık birşekilde koyup üzerleri pembeleşene kıtır kıtır olana kadar fırında pişirelim.
    diğer tavuk butlarımızı da az suyla haşlayalım.nohutun içine koyduğumuz butları ve ayrıca haşladığımız butları soğuyunca didikleyelim kemiklerini ayıralım.
    sarımsaklı yoğurt yapalım.
    tereyağını eritip 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavuralım.
    geniş servis tabağına önce 1 avuç kadar kıtır yufkalarımızdan koyalım.nohut yemeğini bol suyla yufkaların üzerine gezdirelim.üzerine didiklediğimiz tavuk parçalarından dizelim.sarımsaklı yoğurtla üzerini kapatıp tereyağlı salçalı sosumuzu gezdirelim ve nane ile süsleyelim.
    afiyet olsun hanımlar inşallah beğenirsiniz :))
     
  2. 17 Nisan 2013
    Konu Sahibi : KelebeklerEvi
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    İsmini çok duydum ama yapmak bi türlü kısmet olmadı