Egzotik pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 29 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    29 Ocak 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    ananas mango gibi meyvelerden oluşuyo

    Üstü: Meyveleri soyun çekirdeklerini çıkartın meyveleri ufak ufak kıyın. Biçimli parçaları dekorasyon için bir yana kaldırın. Biçimli olmayan parçalardan 250 gramını limon suyu ile bir tencereye koyun ve bir taşım kaynatın.

    Hamur:
    75'er g hindistancevizi rendesi
    tereyağı
    un
    ince taneli toz şeker
    1 küçük yumurta.
    Üstü:
    1.2 kilo ananas mango papaya nar taneleri kiwi ve bunlara benzer egzotik meyveler
    2 limon suyu
    12 yaprak şeffaf jelatin
    4 taze yumurta sarısı
    100 g ince taneli toz şeker
    200 ml krema
    2 yumurta akı
    1 paket pasta jölesi

    Hamur: Malzemeleri hızlı bir şekilde karıştırın ve dibi kağıtlı 26 cm çapında bir kalıba koyun. Hamuru 200 derecede (gazlı fırın 3) ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın kalıbın kenarını pastanın çevresine geçirin.Jelatini 5 dakika süre ile soğuk suya bastırın elinizle sıkın ve sıcak limon suyunda eritin. Yumurta sarılarını şeker ile 2 dakika çırpın sıcak meyve suyu ile karıştırıp soğumaya bırakın. Karışım sertleşmeden kısa süre önce krema ve yumurta aklarını ayrı ayrı çırpıp sertleştirin. Meyve parçalarını karışıma katın kar haline gelmiş yumurta akı ve şantiyi ilave edin. Kremayı pastanın üstüne sürün. Pastayı 4-5 saat buzdolabına kaldırın. Servis yapmadan önce pastayı meyvelerle dekore edin. Pasta jölesini hazırlayıp meyvelere sürün. Kalıbın kenarını kaldırın. Pastayı hindistancevizi ile süsleyin.