Ekler pasta (denenmiş ve resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve EU1 tarafından 9 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    İç kreması:

    500 ml süt
    5 çorba kaşığı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)
    Krema yerine hazır dolgu kremalardan da kullanabilirsiniz.

    kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.

    kremamız olunca soğutuyoruz.Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle

    koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.ve kremamıza ilave edip

    mikserle çırpıyoruz.



    üzeri için: 1 paket çikolatalı sos ve üzerini süslemek için file yeşil fıstık,fildişi çikolata



    Yapılışı:

    Bir tencerenin içine 1+1/4 su bardağı suyu koyalım.içine tuz ve şekeri ilave edelim kaynayınca margarini de ilave edip eritiyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.ateşimizi kısıp karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz.
    hamuru soğumaya bırakıyoruz hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1.sini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpacakla karıştırıyoruz bu kısım biraz zahmetli ama önemli.diğer yumurtaları da teker teker aynı işlemi yaparak hamurumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak yumurtaları iyice yediriyoruz.
    kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine uzun çubuklar şeklinde aralıklı olarak sıkıyoruz.ister yuvarlak isterseniz ekler şeklinde uzun sıkabilirsiniz.
    180 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.Burada çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.
    hamurlarımız pişince ortadan ikiye kesiyoruz ama bir ucunu kesmiyoruz yani tamamen kesip iki parçaya ayırmıyoruz.içine kremadan koyup kapatıyoruz.üzerine hazırladığımız çikolatalı sosumuzu döküyoruz.file fıstıklarla erittiğimiz beyaz çikolata ile süslüyoruz.Afiyet olsun.
     
  2. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. EU1

    EU1 Guest

  4. 13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. daisy66

    daisy66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok güzel görünüyo iştahım kabardı valla olsada yesek keşke (= paylaşım için sağol...
     
  6. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. PinkRose

    PinkRose Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.732
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    süper görünüyor ellerine sağlık ..
     
  8. 31 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. PamukPrensesPathem

    PamukPrensesPathem 14.02.2011 sözlendik:) Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    10.448
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    196
    canım cektı ellerıne saglık
     
  10. 31 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. eldeniz

    eldeniz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2007
    Mesajlar:
    701
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    tarif için teşekkürler pastacı kız....
    merak ettiğim bir şey vardı...fırın kapağını ne zaman açacağız... eklerleri içinde mi soğutacağız.çünkü bir kaç kez hamurlar pişti diye fırını kapatıp içinden alınca hepsi sönmüş,bir şeye benzememişti...bu konuda ayrıntılı bir bilgi verirsen sevinirim canım....
     
  12. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. cokokiz

    cokokiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2007
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    süper süperrr çok teşekkürlerrr bayılırım bunaa...
     
  14. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. biricik50

    biricik50 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    411
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bencede harika görünüyor ellerine sağlık canım en sevdiğim pasta
     
  16. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU1
  17. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    müthiş görünüyor.. ellerinize sağlık.. denemek istiyorum bende..
     
  18. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU1
  19. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    çok harika görünüyo