Ekler pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Su ve margarini bir arada ocağa koyun. Üzerine toz seker ve tuz ilave edin. Kaynamaya
    baslayınca unu yavasça içine ekleyin. Top, top olmaması için unu eklerken aynı zamanda
    karıstırmayı ihmal etmeyin. 7-8 dakika pisirip atesten alın. Bir müddet ılık olması için bekleyin.
    Sonra 4 adet yumurtayı teker, teker kırıp hamura karıstırın. Hamur ne çok sert ne çok yumusak
    olmalıdır. Hamuru krema torbasına doldurup, düz yuvarlak bir uç takın, hafif yağlanmıs tepsiye
    yarım parmak uzunluğunda seritler sıkın. 200 derecelik fırında hafif pembelesinceye kadar pisirin.
    Bu arada krema için gerekli tüm malzemeyi bir, bir tencereye aktarın sürekli karıstırarak krema
    kıvamına gelinceye kadar pisirin. Hamurları ikiye kesip aralarına hazırladığınız kremadan
    doldurun. Çikolatayı bir çorba kasığı margarinle birlikte eritip ekler pastaların üzerine sürün. Antep
    fıstığını döverek isterseniz üzerine süsleyip servis yapabilirsiniz.