Ekmeğin Kabuğunu Yemenin Kanser Riskini Ortadan Kaldırdığı Ortaya Çıktı....

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve Halikarnas tarafından 24 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]


    Faydası kabuğunda gizli

    Ekmeğin kabuğunu yemenin kanser riskini ortadan kaldırdığı ortaya çıktı.

    Hindistanídaki Annamalai Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmalara göre ekmeğin pişirilmesi sırasında ortaya çıkan antioksidanlar vücutta bağırsak kanserine götürebilen değişimlerin ortaya çıkmasına engel oluyor. Pronyl-lysine isimli bu antioksidan özellikle de ekmeğin kenarlarında 8 kat daha fazla bulunuyor.

    Bu antioksidan ekmek kenarından her gün alındığında vücutta ileride bağırsak kanserine yol açabilen kitlelerin oluşumu yüzde 72'ye kadar önlenmiş oluyor. Bilim adamlarına göre tam tahıllı ekmeğin kenarlarındaki anti-kanser özellik, ekmekteki liflerden bile daha fazla olabilir.




    .
     
  2. 7 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  3. cangum

    cangum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2008
    Mesajlar:
    571
    Beğenildi:
    74
    Ödül Puanları:
    113
    ben senelerdir kabuğunu yiyiyorum.
    kızım iç yediği için..

    demek ki kanser olmıycam:lepi:
     
  4. 8 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ekmegin kabugunu yemeyi cok severim zaten
    melegim süpersin
    faydali bilgiler icin sonsuz tesekkürler