Ekmeğin küflenmemesi için

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve çokoprens tarafından 13 Haziran 2007 başlatılmıştır.

    13 Haziran 2007
    Konu Sahibi : çokoprens
  1. çokoprens

    çokoprens iki prens annesi Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.776
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    malum ekmeğe düşkün bir millet olarak, soframızın baştacı, kutsal saydığımız en büyük nimetimiz ekmeğin çabuk küflenmemesi için;
    Ekmek dolabına şeker koyun
    Ekmekleri bir kaç gün beklettiğinizde çok çabuk bayatlayıp küfleniyorsa, ekmek dolabına 1-2 adet kesme şeker koyun. Arada bir de bu şekeri değiştirin. Böylece ekmekleri çok uzun süre küflenmeden saklayabilirsiniz. Eğer ekmekleri tazeyken buzdolabına koyarsanız, hiç bayatlamadan uzun süre kalır.
     
  2. 15 Haziran 2007
    Konu Sahibi : çokoprens
  3. yenibirsayfa

    yenibirsayfa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ayrıca şu da ekmeği korur,bıçak değen ekmekte küf daha çok olurmuş.Bunu adli tıptan öğrenmiştim.Tabi bölerek yemek ne kadar kibar olur bilemem.