Ekmek Hamuru ile Lahmacun

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Yağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp yağda pembeleştirin. Sivri biberleri ve kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, bir kaşık suyla eritilmiş salça, tuz ve karabiber ilave edin. Koyulaşınca ateşten alın.
    Tezgahın üzerini unlayın. Ekmek hamurlarını küçük bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde, lahmacun hamuru inceliğinde açın.
    *eflon tavada az yağ ısıtıp hazırladığınız hamurları kısık ateşte iki taraflı olarak pişirin.
    Hazırladığınız kıymalı harcı lahmacun hamurlarının üzerine eşit olarak paylaştırıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın