Ekmek Makinasında Yumurtalı Ekmeğim...

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve nazalp tarafından 5 Mart 2010 başlatılmıştır.

    5 Mart 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  1. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Arkadaşlar ekmek makinasında yaptıgım eşimin ve arkadaşlarımın bayılarak yediği bir tarif...

    Öncelikle ekmek makinasının pervanesini takmayı unutmayın :)
    Ayrıca verdiğim ölçüler ekmek makinasının kabı ve ölçü kaşığına göre...
    Sadece tereyağı bildiğimiz yemek kaşığıyla..

    1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
    Su
    4,5 bardak un
    1 çay kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı toz maya

    Yumurtaları bir dereceli ölçü kabına kırıp üzerine 300 ml e kadar su ekleyip çırpıyoruz. Bunu makınanın kabına döküyoruz.
    Üzerine suyu kaplayacak şekilde unu ekliyoruz.
    Karşılıklı köşelere şeker ve tuzu koyuyoruz.
    Diğer köşelerede tereyağını koyuyoruz.
    Unun ortasını açtırıp mayayı kuru olarak koyuyoruz.
    Makinanın ekmek koyuluğunu en koyu, pişirme şeklinide buğday ekmeği olarak seçiyoruz.
    AFİYET OLSUN :)
     
  2. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  3. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
  4. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  5. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    yerim ben bu tombulu tosun maşşallah eline sağlık bidenem harika görünüyor cokacimcoook
     
  6. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  7. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    tosun demiii mübarekkkkaydirigubbakcemile3
    sağol bidenem
     
  8. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  9. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    eline, makinene sağlık canım.
     
  10. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  11. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    sağol tatlışkomopuyorumnanaktan
     
  12. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  13. TatLiGaci

    TatLiGaci Heidi ve kankileri Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    14.516
    Beğenildi:
    70
    Ödül Puanları:
    203
    Canım çekti kızzz..köy ekmeği aklıma geldi..
    ama somun ekmeği,toprak fırına atılandan..cokacimcoook

    Eline sağlık şekerim..
    amarattır bizim kızçeler beyaaa..
    ep gene trakyalı dayının..sempatiksalakcinni
     
  14. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  15. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146

    bu ekmekte sertliği ve kokusuyla aynı o toprak fırındakıne benziyo canım yaa
    ama onun yerini tutarmı yaa
    bak burnumda tüttü
    :sinifsinif:
    sağol tatlım evet amarat olur bizim uranın kızanları
     
  16. 25 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  17. BenmasMavi

    BenmasMavi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.027
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ay ne güzel olmuş bu ekmek böyle ...

    Oh mis gibi yanına da sıcacık çay beyaz peynir...

    Ellerine sağlık
     
  18. 26 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nazalp
  19. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146

    oo süper olur valla
    hadi ekmek benden çay sendenn
    kaydirigubbakcemile5