Ekşili Ezogelin Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 5 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Bir tencerede tereyağını eritip pirinç, bulgur, mercimek, yemeklik doğranmış soğan, salça ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Birkaç dakika kavurup sıcak tavuk suyunu ekleyin. Baharatları da ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirin. (eğer çok katı olursa sıcak su ekleyin)
    En son tel şehriye ve nar ekşisini de ekleyip 10-15 dakika daha pişirin.
    Not: Ekşisi bana yine de yetmedi ve yerken çorbaya bol bol limon suyu ekledim, tavsiye ederim.
     
  2. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. buzdevri

    buzdevri **** Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.660
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkürler çok hoş bir tarif olmuş...