Ekşili Kabaklı Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve lizzie tarafından 8 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : lizzie
  1. lizzie

    lizzie Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    546
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    benim favori yemegimdir bu pilav.bol yesillikli olduğu için de çok saglıklı.lezzet bakımından vazgecilmezimiz oldugundan devamlı pişiriyorum..:)

    kabakları soyduktan sonra küp küp doğrayıp,zeytinyagında öldürün(bi kaç dk kavurun)ondan sonra rendelenmiş domatesleri de üzerine ekleyip bi süre kavurmaya devam edin.ondan sonra pirincimizi ekleyin ve çevirin bi güzel.sonra da üzerine pirinçleri bikaç cm geccek kadar su ilave edin(sıcak su tavsiyemdir)tuz ekleyin.agzı acık orta ateste tıkırdasın:) suyunu cekerken (ama suyu biraz olcak tabi)o esnada yeşillikleri ekleyelim.sonda eklememizin sebebi yeşillikler cabucak ölmesin die.altı kısık tabi bu esnada,baktık suyu cekmeye yakın 1 adet limon suyunu üzerine ekleyip,bi kaç dk sonra altını kapatın demlenmeye bırakın...afiyet olsun:) yorumlarınızı bekliyorum...

    3 kabak

    2 domates

    yarım demet maydonoz

    yarım demet dereotu

    2 su bardagı pirinç

    tuz

    karabiber

    limon

    gayet basit bir tarif,ama tadı 10 numara,güzel bi sebzeli pilav...
     
  2. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : lizzie
  3. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ılk kez duyuyorum bu tarıfı enteresan duruyor.eksılı seylerı severım.
     
  4. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : lizzie
  5. gxuxlsu

    gxuxlsu sifaa nın yazdığından :) Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.469
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende ilk defa duydumm