Ekşili köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve sevgi_burak tarafından 17 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sevgi_burak
  1. sevgi_burak

    sevgi_burak Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    108
    HAZIRLANIŞI
    Eti, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirin. Diğer yanda akşamdan ıslattığınız barbunya fasulye ve nohutu da ayn ayn pişirin. Dört dal ekşi sumağı yıkayıp bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletin. Sumak yerine limon da kullanabilirsiniz. Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyup, azar azar su ilave ederek iyice yoğrun. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2çorba kaşığı un ilave edip, yoğurun . Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparıp, fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
    Haşlanmış et, nohut ve fasulyeyi büyükçe bir tencereye suları ile birlikte koyup, kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atın, köfteler piştiğinde ıslattığınız sumağın suyu süzüp, ilave edin. İki çorba kaşığı tereyağında kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız 2 domatesi pişirin, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak servis yapın.

    malzemeleri toplamak :)

    MALZEMELER
    1 buçuk kg kemikli kuzu budu
    1 su bardağı barbunya fasulye
    250 gr ince bulgur
    1 su bardağı nohut
    2 adet domates
    2 baş soğan
    2 adet yumurta
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı tereyağ
    4 dal ekşi sumak
    250 gr yağsız kıyma
    1/2 demet maydanoz , kıyılmış
    kırmızı biber
    kuru nane
    tuz, karabiber

    temizliğe önem vermek