Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve redlight71 tarafından 8 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    8 Haziran 2008
    Konu Sahibi : redlight71
  1. redlight71

    redlight71 *AŞKIM ve ÇOCUKLARIM* Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.826
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    Blendırdan geçirilmiş soğanı,zeytinyağında kavurun,suyu süzülen pirinçler ekleyin.Kavrulunca salçaları ekleyin,baharatlarını nar ekşisini koyun,yarım su bard. kadar su ekleyip pilav demler gibi kısık ateşte ağzını kapatmadan pişirin.Biraz soğuyunca haşlanan patlıcanları bu içle doldurun(çok doldurmayın)doldurduğunuz dolmaları dik olacak şekilde tencereye dizin.Üzerine 1 bardak suyu koyup 2 yemek kaş. kadar zeytinyağı ve 1-2 kaşık kadar nar ekşisi ekleyin,kısık ateşte pişirin( suyunu çektikçe su ekleyebilirsiniz)soğuduktan sonra servis yaparken üzerine limon sıkın. Afiyet Olsun........
     
    Son düzenleme: 7 Ocak 2011
  2. 8 Haziran 2008
    Konu Sahibi : redlight71
  3. redlight71

    redlight71 *AŞKIM ve ÇOCUKLARIM* Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.826
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    Ya arkadaşlar gerçekten çok lezzetli oluyo deneyin parmaklarınızı yiyeceksinizyerimseniben
     
  4. 22 Haziran 2008
    Konu Sahibi : redlight71
  5. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    mmmmm bayilirim ben buna...lavasin icine koyup üzerinede limon sIkIcaksIn off diyorum yaa....
     
  6. 26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : redlight71
  7. redlight71

    redlight71 *AŞKIM ve ÇOCUKLARIM* Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.826
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    Bir baharat adı canım,köftelerde dolmalarda kullanılıyor arzuya göre tabiiki.Baharatçılarda bulabilirsin hatta artık marketlerde bile baharat reyonu var oralardan da alabilirsin a.s.
     
  8. 12 Ekim 2008
    Konu Sahibi : redlight71
  9. didar35

    didar35 Guest

    bayanlar merhaba iyi geceler
     
  10. 7 Ocak 2011
    Konu Sahibi : redlight71
  11. redlight71

    redlight71 *AŞKIM ve ÇOCUKLARIM* Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.826
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    Malzemeler:
    1 dizin kuru patlıcan(yıkanıp iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın)
    1 su bard su
    1 çay bard zeytinyağı

    İçi için:
    2 su bard pirinç(tuzlu,sıcak suda yarım saat beklemiş)
    2 soğan
    1 tatlı kaş biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
    kimyon,karabiber,nane,yenibahar,tuz
    Yapılışı:
    Blendırdan geçirilmiş soğanı,zeytinyağında kavurun,pembeleşince,yıkanmış pirinçleri ekleyin,biraz kavurup salçalarını katın.baharatları ve nar ekşisini de koyup yarım su bard kadar su ekleyin,pilav demler gibi kısık ateşte ağzını kapatmadan biraz pişirin.patlıcanların içlerine hazırladığınız içle doldurun.(çok doldurmayın),tencereye dik olarak dizin,üzerine 1 bard kadar su ekleyip zeytinyağını da katın, kısık ateşte pişirin..(suyunu çektikçe su ekleyebilirsiniz)...Afiyet olsun,,:KK56:
     
  12. 7 Ocak 2011
    Konu Sahibi : redlight71
  13. redlight71

    redlight71 *AŞKIM ve ÇOCUKLARIM* Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.826
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    yukarıda içeriği silinmiş o yüzden tarifi tekrar yazdım,yapanlara afiyet olsun...:KK71:
     
  14. 8 Ocak 2011
    Konu Sahibi : redlight71
  15. bikucukeylulmeselesi

    bikucukeylulmeselesi anaç sütlaç hanım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.312
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    153
    Kayınvalidem yapar. Çok güzel olur gerçekten. Ama nar ekşisi koymuyordu sanırım.
     
  16. 8 Ocak 2011
    Konu Sahibi : redlight71
  17. redlight71

    redlight71 *AŞKIM ve ÇOCUKLARIM* Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.826
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    evet canım nar ekşisini herkes koymuyor,belki ekşilik versin diye başka şeyler konuyo olabilir,mesela sumakda koyan var.Ama ben böyle yapıyorum ve herkes de çok beğenir.Bir de yerken üzerine limon sıkıcaksın:KK53: yav akşam akşam canımmı çekti ne..:82:
     
  18. 4 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : redlight71
  19. bipsi

    bipsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    paylaşım için tşkler