Ekşili Nohutlu Bamya

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Su bardağı nohut
    1 Kilo bamya
    Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
    1 Adet limon
    1 Adet sarımsak
    1 Çorba kaşığı salça
    2.5 Kahve fincanı margarin
    1 Su bardağı su
    2 Adet soğan
    1 Tatlı kaşığı karabiber
    4 Tatlı kaşığı tuz
    Nohudun haşlanma süresi 40 dakika

    Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
    Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
    Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
    Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
    Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
    Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
    Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
    Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin.
    Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
    Piştikten sonra servis yapın.