Ekşili Terbiyeli Köfte (Resimli)

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Libyana tarafından 13 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Bana çocukluğumu ve o mis kokulu bayram günlerini hatırlatan;'benim lugatımdaki karşılığı:Anneannemin Sulu köftesi;olan enfes bir çorba..
    Ben terbiyelisini daha çok seviyorum lakin sizler dilerseniz salçalı su ile de yapabilirsiniz.
    Köfteler de yine keyfinize bağlı ben bazen bulgur bazen pirinç kullanıyorum - mönüye bağlı -
    köfteleri yuvarlayıp bir müddet buzlukta da saklayabilirsiniz.
    afiyet olsun



    •300 Gr. Kıyma
    •3 Yemek Kaşığı Köftelik Bulgur
    veya pirinç
    •1 Adet Soğan
    •Tuz, Karabiber, Nane
    •2 Yemek Kaşığı Un (köfteleri bulamak için)
    •1 Lt. Su
    •1 Orta Boy patates
    •1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    terbiye:
    •1 Adet Limon Suyu
    •1 Adet Yumurta Sarısı
    .2 kaşık un
    .1-2 kaşık yoğurt (opsiyonel)
    bulyon.

    •Öncelikle, soğanı rendeleyin, kıyma, bulgur, birer tutam; tuz, karabiber ve nane ile karıştırarak, yoğurun.
    •Hazırladığınız kıymalı harçtan, bezelye büyüklüğünde minik toplar yapın, bir tepsiye un koyun ve yuvarladığınız topları içine atın. 3 yemek kaşığı unu birden değil, azar azar ekleyin ve arada tepsiyi sallayarak, köftelerin una bulanmasını sağlayın. (Un; hem köftelerin birbirine yapışmamasını sağlıyor, hemde çorbadaki terbiye görevini yapıyor
    •Bir tencereye, sıvıyağı koyun ve hafifçe kızdırın, minik minik doğradığınız patatesleri ekleyin ve çok az yumuşayana kadar kavurun (1-2 dk.) Kaynar suyu ve unlu köfteleri ekleyin. Arada hafifçe karıştırarak köfteler pişene kadar, kısık ateşte kaynatın
    köfteler pişince yumurta sarısı;limon yoğurt ve un ile hazırladığınız harcı yavaş yavaş çorbaya ekleyin sürekli karıştırın
    isterseniz bulyon katın.
    servise hazırdır.
     
  2. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 13 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik libisim
    cok guzel gorunuyo bende cok seviyorum bu corbayi
    hele senin elinden olursa tadi daha bi baska olur beyaaaa :)
     
  6. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çook guzel yaaa
     
  8. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Bu yemegi cok severim ben.Zaten eksi hastasiyim.Bende severek yapiyorum
    Ellerine saglik canim.Tadi agzima geldi resmen.
     
  10. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ooo libyanacim döktürmüssün gene masallah:nazar:
    ben cok severim bu tür corbalari mutlaka deniycem deneyince eklerim:asigim:
    bidenem nefis görünüyocokacimcoook
    ellerine emeciklerine saglikopuyorumnanaktana.s.
     
  12. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :ecrin_bebek:
    Teşekkür ederim Sempy'mkaydirigubbakcemile2
    :kedi: Sersoyum eksik olma..Gelirsen bol bol içeriz beraber:KK46:
    Senin de ellerine sağlık Azerim;çok teşekkür ederim .
    Beğenmene sevindim cancağzım.
    İnşAllah denediğinde de hoşunuza gider..
     
  14. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    çok güzel ellerine sağlık..
    ben su an yapmayı düşünüyorum fakat pirincin kuru şekliylemi yoksa hafif suda bekletmekmi lazım kıyması için bu aklıma takıldı cevap alırsam yapıcamm inşallah..
    şimdiden teşekkür ederim
     
  16. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Merhaba.Mesajınızı yeni okudum arkadaşım umarım geç olmamıştır.
    Ben biraz ıslatırım her defasında çok değil sadece iki üç kez iyice sudan geçirsek bile yetiyor.
    zaten çorbanın pişme süresi 20 dk. o esnada yumuşuyorlar
    ellerinize sağlık şimdiden
     
  18. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. kuzularinannesi

    kuzularinannesi A new day, A new start... Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    42.240
    Beğenildi:
    9.312
    Ödül Puanları:
    238
    bende yarın yapsam diyodum tarif geldi , ne şanslıyım kaydirigubbakcemile3

    ellerinize sağlık