Ekşili Terbiyeli Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve herbaryum tarafından 7 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    7 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : herbaryum
  1. herbaryum

    herbaryum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    476
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok lezzetli oluyor



    köfte harcı:
    500g kıyma
    1 çay bardağından
    biraz az pirinç
    1 yumurta
    2 dilim bayat ekmek
    içi, ufalanmış
    1 tatlı kaşığı karbiber
    1 tatlı kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı tuz
    tepsiye serpmek
    için:
    2 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı
    maydanoz,
    doğranmış
    terbiyesi:
    2 yumurtanın sarısı
    1 limonun suyu

    köftelerin hazırlanması:

    1. harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup
    köfte hamurunu elde edin. bu hamurdan cevizden az
    küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un
    + maydanoz serpilmiş tepsiye dizin.

    2. bir tencereye 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun.
    köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar -
    yaklaşık 15 dakika- pişirin.

    terbiyesinin hazırlanması:

    1. 2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile
    iyice çırpın. yumurtalı limonlu karışıma azar azar
    köftenin suyundan iki kepçe -çırpmaya devam
    ederek- ilave edin. daha sonra bu terbiyeyi köftelere
    karıştırarak ekleyin. bir iki taşım kaynatıp servis
    yapın.