Elma Sirkesi

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Elma kabuklarını kavonoza doldurun üzerini tuzlu su ile doldurun.
    Kavonozu ağzı açık olarak bekletin.
    Sirke kokusu verince süzüp şişelere doldurunuz.
    Afiyet olsun...
     
  2. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. çamaxsxxixrsuyu

    çamaxsxxixrsuyu ♥etmiyorum eyvallah♥ Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.520
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    ne kadar suya ne kadar tuz atacağız..benim elimin ayarı pek yoktur da ondan sordum tşk...
     
  4. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    sahi tuz ve suyu nasıl ayarlayacağız ya tuzlu olursa suyu ya çok koyarsak
    nasıl olacak bu sirke:uhm:
     
  6. 23 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. Pink_U

    Pink_U Eğrilere eş misin dünya Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.117
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Ben çok az tuz koyuyorum fazla konmazki .Bi kavanoza 1 çay kaşığı kadar mesela
     
  8. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  9. nefret

    nefret canım oğluşum kucagımda:) Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.018
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    kaynatılmıyomu yanı :uhm:
    ben sankı kaynatılarak yapılıo dıye duymustum
     
  10. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Elif
  11. necoo

    necoo Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    118
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar öyle tuzlu suda bekletilerek elma sirkesi olurmu bilmem
    amasya gelini olarak rahmetli kayınvalidem yapardı ondan biliyorum.


    elmayı dört e böler ayıklar suda birkaç gün bekletir
    daha sonra kaynatılır ayrıca sirkenin mayası vardır içine ilave edilir.
    ben böyle biliyorum.