Elma ve kayisi

Konusu 'Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları' forumundadır ve minos tarafından 23 Nisan 2008 başlatılmıştır.

    23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  1. minos

    minos Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.775
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    Bir tane kirmizi elma sert ve tatli olucak.Dort tane taze kayisi sert olucak.
    Elmanin kabuklarini soyuyoruz.Kayisinin cekirdeklerini cikartiyoruz.
    Elma kabuguve kayisilari tencerede 7 dk catalla ezerek pisiriyoruz.
    Parcalayicidan geciriyoruz.Sogutuyoruz bu karisimi yuzumuze suruyoruz.
    Yarim saatle 45 dk arasi bekletiyoruz.Yuzumuzu suyla yikiyoruz.
    Bu karisimi haftada bi sefer yapiyoruz.Ciltteki deyisim hemen farkediliyomus.
    Ben daha denemedim kayisim yok cunku umarim isinize yarar.Ben ilk firsatta deniycem.
     
  2. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  3. dlny

    dlny Guest

    evet bende demin televizyonda izledim bunu prof. dr. ibrahim saraçoğlu kendisi verdi ve çok etkili olduğunu söyledi ancak bu karışımı bu aralar yapamayız çünkü kayısı mevsimi değil ne yazık ki..
     
  4. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  5. kivilcim

    kivilcim Popüler Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.390
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    kızlar ben kayısıyı yüzüme sürmek yerine hergün 6 tane kuru kayısı tüketiyorum..2 tane sabah aç karnında 2 tane öğlen ve 2 de akşam olmak üzere 6 tane kuru kayısı her gün yiyorum ve hergün 1 tane elma da muhakak yerim..kuru kayısının cildime çok faydasını gördüm kesinlikle tavsiye ederim..
     
  6. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  7. asii

    asii Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    400
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    minoscugum az once bende dinledim ama kacirdigim yerler olmusti tsk canim eksik yazmisim burdan duzelte bilirim:içelim:
     
  8. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  9. minos

    minos Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.775
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    bende bugun ogrendim prof.dr ibrahim saracoglu ndan sizlerle paylasmak istedim ama dedigin gibi mevsimi deil bulunca hemen alip deniycem
    elmanin vede kayisinin cilde gercekten buyuk faydalari var
     
  10. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  11. busem33

    busem33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    219
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    peki elmaları ve kaysıları tencereye koyduktan sonra hiç su koyulmayacakmı pişirme kısmını tam anlamadım kabugunu soyuyoruz tümolarak iki meyveyide atıyoruz tencereye ısıyla birlikte eriyomu öylemi eziyoruz tam anlamdım yaaaaaaaaaa
     
  12. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  13. minos

    minos Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.775
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    su koymuyoruz canim galiba elma kabuklari ve kayisi sadece ezerek 7 dk pisiriyoruz
     
  14. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  15. berzu

    berzu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    52
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bu sabah bende seda sayanin programindan ögrendim bunu.bende ilk firsatta denicem ama malesef simdi bunu yapamayiz.kayisilar bi ciksin:)

    ha unutmadan su katiliyormu demissiniz,evet 6-7 yemek kasigi su katilicak öyle dedi prof. dr. ibrahim saraçoğluyerimseniben
     
  16. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  17. qwert

    qwert Popüler Üye Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.177
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    elmanın kabuğumu kendisimi bende orayı kaçırdım
     
  18. 24 Nisan 2008
    Konu Sahibi : minos
  19. dlny

    dlny Guest

    elmanın kabugu konulacak kayısının çekirdekleri çıkartılıp kabuklarıyla birlikte konulacak içine de 6-7 kaşık su koyp pişirilecek yerimseniben