Elmal cheesecake

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve didobutikpasta tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : didobutikpasta
  1. didobutikpasta

    didobutikpasta Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    18
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    en çok tarif aldığımız cheesecake'in tarifini sizlerlede paylaşmak istedim.

    kelepçeli kalıp

    KREMASI İÇİN

    1 bardak süzme yoğurt
    1 vanilyalı puding
    2 bardak un
    1 yumurta
    100 gr katı yağ
    100 gr şeker
    1 kabartma tozu

    HAMURU İÇİN

    2 bardak un
    1 yumurta
    100 gr katı yağ
    1 çay bardağı şeker
    1 paket kabartma tozu

    ÜZERİ İÇİN

    Küp küp doğranmış 6 elma

    Öncelikle krema için vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
    Puding soğuduktan sonra içerisine diğer malzemeleri ekleyerek kremayı hazırlayın.
    Hamuru için ise ayrı bir kapta malzemeleri ekleyerek elinizde iyice yoğurun.
    Bu işlem hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar sürsün.
    Hamuru merdane yardımıyla açın
    Kelepçeli kalıbı yağlayın, kalıbın zeminine ve kenarlarına hamuru yapıştırın.
    Elmaları hamurun üzerine koyun.
    Daha sonrada kremayı üzerine dökün.
    180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.