Elmali baklava

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve KapRis tarafından 5 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    5 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  1. KapRis

    KapRis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    HAZIRLANIŞI:
    Karıştırma kasesine yumurtaları kırın. Üzerine sirkeyi, sütü, yoğurdu,sıvıyağı koyup karıştırın. Bir fiske
    de tuz ekleyin. üzerine alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Küçük bezelere kesin.
    Bizim hamurumuzdan 36 beze çıktı. Siz 40 beze de yapabilirsiniz. önce bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
    Daha sonra aralarına nişasta koyarak yarısını üst üste koyup bir kerede tepsi büyüklüğüne kadar açın.
    Geri kalan 18 bezeyi de aynı şekilde açın. 18 bezeden oluşan yufkayı tepsiye alın. Üzerine şekerle pişirdiğiniz tarçın eklenmiş elmayı serin.
    Onun üzerine ceviz ve fındık (dövülmüş)serpin. Diğer yufkayı da üzerine kapatın. Baklava dilimi şeklinde kesin.
    üzerine eritilmiş tereyağını sıcak sıcak dökün. 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra
    şerbetini ılık olarak dökün.