Elmalı Bohça-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve NILBERA tarafından 4 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır



    - 5 küçük elma
    - 2 çorba kaşığı tozşeker
    - 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
    - 5 milföy hamuru
    - 1 yumurta sarısı
    - 2 çorba kaşığı pudra şekeri
    - Karanfiltozu,tarçın,zencefil

    Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın. Tencereye dizip üzerlerine tozşeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.

    Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın. Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın.

    Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.
     
  2. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]
    alıntıdır