Elmalı Fındıklı Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve bernareco tarafından 5 Mart 2009 başlatılmıştır.

    5 Mart 2009
    Konu Sahibi : bernareco
  1. bernareco

    bernareco Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    199
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    elması ve fındığı bol kek

    tüm malzemeleri 1 saat öncesinden buzdolabından çıkarırsanız oda sıcaklığına gelmelerini sağlarsınız

    5 yumurta
    1.5 bardak toz şeker
    2 bardak un + 1 yemek kaşığı daha ilave edilebilir
    1 su bardağı elma rendesi
    1 çay bardağı fındık rendelenmiş
    1 çay kaşığı tarçın
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    kabartma tozu
    vanilya

    kendinizi kasmayın. nasılsa kocişiniz beğenecek.yoksa sizin kocişiniz' senin elinden zehir olsa yerim' diyenlerden değil mi:))
    önce yumurtalar mikserde 3-4 dakika çırpılır sonra sıvı malzemeler de eklenerek bir iki dakika daha çırpılır, kuru malzemeleri katılıp çırpma aleti ile karıştırlır.bu çok önemli kekinizin kabarması için, kuru malzemeler katılınca mikser yok...
    en son fınduk ve elma yı katıp çok hafif karıştırın...margarinle yağladığınız orta büyüklükte kek kalıbına koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.ilk 15 dakika fırınınızın kapağını sakın açmayın. kekin pişip pişmediğini kontrol için kürdan batırın.kürdan temiz çıkarsa pişmiştir, kocişinizle beraber afiyetle yiyebilirsiniz:)))
    afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 5 Mart 2009