Elmalı İsveç Kekleri

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve EU1 tarafından 17 Mart 2009 başlatılmıştır.

    17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Alıntı çok leziz duruyorlar :) .

    Üzeri için:
    400 ml krema
    2 paket krema sertleştirici
    rendelenmiş çikolata

    1 adet sade kek (ya da 2 katlı pastaban)
    1 su bardağı şekerli süt
    4 adet yeşil elma
    5 yemek kaşığı limon suyu
    2 yumurta
    3/4 su bardağı su
    3/4 su bardağı toz şeker
    1,5 paket vanilyalı puding (pişirilerek hazırlananlardan)
    1/4-1/2 su bardağı krema

    Eğer küçük kekler yapacaksanız bir bardak yardımıyla kekten daireler kesin.
    Keklerin (veya kekin) üzerini şekerli süt ile ıslatın.
    Limon suyunu, şekeri, yumurtaları, suyu ve pudingi bir tavaya alıp devamlı karıştırarak pişirin. Pişince elmaları soyup küçük küpler halinde keserek tavaya ekleyin. (küplere kesme işlemini tavanın üzerinde yaparsanız elmalar kararmaz).
    Karışımınıza azar azar krema ekleyerek yoğunluğunu azaltın. Elmaların yumuşaması için pişirmeye birkaç dakika daha devam edin. Elmalar yumuşayınca karışımı ılınmaya bırakın.
    400ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın. Elmalı karışımı keklerin üzerine paylaştırın. Elmaların üzerine de krema sürüp rendelenmiş çikolata serpin.
     
  2. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU1
  3. EU1

    EU1 Guest

    [​IMG]
     
  4. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU1
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    gercekden lezziz ve harika duruyo paylasimin icinde tskler canim